Αταλάντη 15 Μαρτίου 2021

 

Ενημέρωση για τον Covid-19

Ο Δήμος Λοκρών το διάστημα αυτό φαίνεται να βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης και αποκλιμάκωσης της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19. Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν μια εξαιρετικά ανησυχητική εικόνα, αλλά ήδη τα μέτρα που λήφθηκαν φαίνεται να αποδίδουν.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, της Δευτέρας 15 Μαρτίου 2021, τα ενεργά κρούσματα Covid-19 στο Δήμο Λοκρών ανέρχονται σε 164 (έναντι 241 πριν μια εβδομάδα), εκ των οποίων τα 64  νοσηλεύονται (έναντι 50 πριν μια εβδομάδα) και τα 100 είναι σε απομόνωση κατ' οίκον (έναντι 191 πριν μια εβδομάδα).

Το μεγάλο πλήθος των νοσηλευόμενων και οι 6 απώλειες δημοτών μας τις προηγούμενες ημέρες αποδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η καθολική εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης που ισχύουν είναι ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί αρχικά η υγειονομική εικόνα του Δήμου μας και στη συνέχεια η οικονομική λειτουργία του.

Η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, η υιοθέτηση μέτρων ατομικής υγιεινής και η συμμετοχή στους εμβολιασμούς (ανάλογα με την ηλικία) είναι επιβεβλημένα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν από κάθε κάτοικο της περιοχής μας.

Ο Δήμος Λοκρών από την πλευρά του έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προστασίας της δημόσιας υγείας. Θα συνεχιστεί η διενέργεια rapid tests σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Κέντρο Υγείας Αταλάντης. Αύριο ξεκινούν επίσημα οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης και ευελπιστούμε να ενισχυθεί σημαντικά η ανοσοποίηση του πληθυσμού της περιοχής.

Η εφαρμογή των αυστηρών αλλά αναγκαίων μέτρων της Πολιτικής Προστασίας δεν είναι ευχάριστη από κανέναν μας, αλλά είναι επιτακτική για τη δημόσια υγεία, η οποία προηγείται της οικονομικής δραστηριότητας.