Αταλάντη, 29 Ιουλίου 2023

 

Ενημέρωση κατοίκων Μαζίου για το πρόβλημα στο αντλιοστάσιο ύδρευσης

 

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Μαζίου ότι από τα μέσα Ιουλίου παρατηρείται εξαιρετικά χαμηλή άντληση κυβικών νερού στο αντλιοστάσιο ύδρευσης του Μαζίου. Ειδικότερα, η άντληση στη γεώτρηση δεν ξεπερνούσε τα 4,5 κυβικά την ώρα όταν πέρυσι ξεπερνούσε ακόμη και την καλοκαιρινή περίοδο τα 10 κυβικά την ώρα. Το αποτέλεσμα της λειψυδρίας ήταν η αδυναμία κάλυψης των αναγκών νερού του οικισμού στο Μάζι.

Για το σκοπό έγιναν από το Δήμο Λοκρών οι εξής ενέργειες:

  • Έλεγχος του πίνακα τροφοδοσίας στον οποίο δεν εντοπίστηκε βλάβη.
  • Έλεγχος του αγωγού από τη δεξαμενή προς τον οικισμό όπου δεν εντοπίστηκε βλάβη ή διαρροή.
  • Έλεγχος του αγωγού από το αντλιοστάσιο προς τη δεξαμενή, με διάνοιξη όλης της οδού από βλάστηση, από χωματουργικό μηχάνημα, χωρίς να εντοπιστεί βλάβη ή διαρροή, πλην μικρής διαρροής στο εξαεριστικό ή οποία επιδιορθώθηκε.
  • Αντικατάσταση της αντλίας με μεγαλύτερη ύστερα από ανέλκυση μοτέρ και αντλίας.
  • Μέτρηση του βάθους της γεώτρησης και της στάθμης του νερού.

Ύστερα από μια ημέρα λειτουργίας με την ισχυρότερη αντλία, κατά τη διάρκεια της οποίας αντλήθηκε ποσότητα νερού περίπου 10 κυβικών την ώρα, δηλαδή περίπου όσο και πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο, το αντλιοστάσιο σταμάτησε να λειτουργεί και βγάζει πλέον λάσπη.

Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου θα γίνει εκ νερού ανέλκυση του μοτέρ και της αντλίας.

Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία παρατηρείται δραματική πτώση του υδροφόρου ορίζοντα με πιθανότερη αιτία την ξηρασία λόγω της ανομβρίας και την αδυναμία της γεώτρησης να καλύψει τις ανάγκες του οικισμού.

Θα ενημερώσουμε με νεώτερη ανακοίνωση τη Δευτέρα 31 Ιουλίου τους κατοίκους του Μαζίου για το πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει ο οικισμός.