Αταλάντη, 26-3-2023

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2023 στην Αταλάντη του Δήμου Λοκρών

Με τιμές πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 2023 στην Αταλάντη, έδρα του Δήμου Λοκρών. Ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές επισήμανε: «Η Ελλάδα με την Επανάσταση του 1821 αναγεννήθηκε μέσα από τη σκλαβιά και τον παρατεταμένο μεσαίωνα που επέβαλαν στον τόπο μας οι Οθωμανοί κατακτητές. Ο αγώνας των Ελλήνων για την αποτίναξη της Οθωμανικής κυριαρχίας φαίνονταν αρχικά άνισος και καταδικασμένος σε αποτυχία. Η έντονη ανάγκη των Ελλήνων για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία ήταν αυτά που οδήγησαν τελικά στη σύσταση του νεοελληνικού κράτους. Ο ηρωισμός των αγωνιζόμενων Ελλήνων αλλά και η βαρβαρότητα των Οθωμανών συγκίνησαν την Ευρώπη στην οποία αναπτύχθηκε έντονο φιλελληνικό κλίμα.»

Έχοντας βαθιά χαραγμένη στο νου την ιστορία μας, το πρωί της Παρασκευής 24 Μαρτίου έγινε η κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία στο Ηρώο της πόλης και το Σάββατο 25 Μαρτίου κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις με την επίσημη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων των αιρετών, του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας, την Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Οικιστών Μακεδόνων «ο Μέγας Αλέξανδρος, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, την Πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΓΑ.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής του Γενικού Λυκείου κ. Γεώργιος Πρεφαντής. Η μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αταλάντης. Με το τέλος της παρέλασης ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί στη Πλατεία Αταλάντης από τα χορευτικά τμήματα του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου και του Χορευτικού Τμήματος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού.   

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκαν στην Αταλάντη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντρέας Λουκάς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος και κ. Βασιλική Σίμου Παλαιολόγου, ο Πρόεδρος ΝΠΔΔ για την Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη κ. Ιωάννης Ανδριτσόπουλος, ο Πρόεδρος ΝΠΔΔ για το Ωδείο κ. Μιχάλης Παπανικολάου, ο πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Λιόλιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Έλενα Κυριάκου, κ. Μάιτα Γιαννοπούλου, κ. Νικόλαος Ανεστάκος, κ. Βασίλειος Καρατράντος και κ. Βασίλειος Κυριαζής,  ο Διοικητής Ε.Σ.Δ.Ε Αταλάντης κ. Θεόδωρος Γουργουλής, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών κ. Φώτιος Τσιριγκούλης, η Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης κ. Μαλαματένια Κατσούλα, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης κ. Βασίλειος Καραστάθης, ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Αταλάντης κ. Γεώργιος Δουμπιώτης και πλήθος κατοίκων της περιοχής μας.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Λοκρών.