Αταλάντη, 25-3-2024

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2024 στην Αταλάντη του Δήμου Λοκρών

Με τιμές πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 2024 στην Αταλάντη, έδρα του Δήμου Λοκρών. Ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές επισήμανε: «Η Ελλάδα με την Επανάσταση του 1821 αναγεννήθηκε μέσα από τη σκλαβιά και τον παρατεταμένο μεσαίωνα που επέβαλαν στον τόπο μας οι Οθωμανοί κατακτητές. Ο αγώνας των Ελλήνων για την αποτίναξη της Οθωμανικής κυριαρχίας φαίνονταν αρχικά άνισος και καταδικασμένος σε αποτυχία. Η έντονη ανάγκη των Ελλήνων για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία ήταν αυτά που οδήγησαν τελικά στη σύσταση του νεοελληνικού κράτους. Ο ηρωισμός των αγωνιζόμενων Ελλήνων αλλά και η βαρβαρότητα των Οθωμανών συγκίνησαν την Ευρώπη στην οποία αναπτύχθηκε έντονο φιλελληνικό κλίμα.»

Έχοντας βαθιά χαραγμένη στο νου την ιστορία μας, το πρωί της 25ης Μαρτίου κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις με την επίσημη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων των αιρετών, των εκπροσώπων των Κομμάτων της Βουλής, του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας, την Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Οικιστών Μακεδόνων «ο Μέγας Αλέξανδρος», τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, την Πρόεδρο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η υποδιευθύντρια του Γυμνασίου κ. Λελούδα Ταρνανά. Η μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αταλάντης. Με το τέλος της παρέλασης ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί στη Πλατεία Αταλάντης από τα χορευτικά τμήματα του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου και του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Λοκρών.   

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκαν στην Αταλάντη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Ταξίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Αταλάντης κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας κ. Αθανασία Βλαχομήτρου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Παναγιούλα Καζάνα, ο πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Λιόλιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. Βασίλειος – Δαμιανός  Κυριαζής, κ. Γεώργιος Δουμπιώτης, κ. Αγγελής Μπούτσικας, κ. Λουκάς Τριανταφύλλου, ο Διοικητής Ε.Σ.Δ.Ε. κ. Δήμος Παππάς, ο Διοικητής του Α.Τ Λοκρών κ. Ευάγγελος Σακκάς, ο Υποδιοικητής του  Α΄ Τμήματος αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Φθιώτιδας κ. Κωνσταντίνος Σουροπάνης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Αταλάντης κ. Βασίλειος Καραστάθης, η Αρχιπυροσβέστρια κ. Αναστασία Βρεχοπούλου, ο Σημαιοφόρος του Γ’ Λιμενικού Σταθμού Σκάλας Αταλάντης κ. Παναγιώτης Ταρνανάς, η Αρχικελευστής του Γ’ Λιμενικού Σώματος Σκάλας Αταλάντης κ. Στυλιανή Μαρμαρινού, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αταλάντης κ. Ιωάννης Νιαβής, Τοπικοί Σύμβουλοι, ιερείς και πλήθος κόσμου.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Λοκρών.