Αταλάντη, 10 Ιουλίου 2023

 

Εορτασμός της Αγίας Κυριακής και Εγκαίνια του 10ου Παραρτήματος του Ωδείου της Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» στις Λιβανάτες του Δήμου Λοκρών

 

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 στις 19:00 τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής Λιβανατών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. κ. Συμεών και στις 20:00 εγκαινιάστηκε το 10ο Παράρτημα του Ωδείου της Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» που εδρεύει εντός του περιβόλου της εκκλησίας. Με την κατάλληλη αξιοποίηση και διαμόρφωση του ενοριακού κέντρου της Ενορίας εγκαινιάστηκε ένα υπερσύγχρονο πολυδύναμο περιφερειακό πνευματικό κέντρο με εγκαταστάσεις για τις διοικητικές υπηρεσίες της Ενορίας της Αγίας Κυριακής, τον Ξενώνα Φιλοξενίας, την Αίθουσα Εκδηλώσεων με το υπέροχο αίθριο χώρο της και φυσικά το 10ο Παράρτημα του Ωδείου, το οποίο ήδη αριθμεί 40 μαθητές και μαθήτριες. Το παράρτημα των Λιβανατών δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της άψογης και αγαστής συνεργασίας μεταξύ της τοπικής Εκκλησίας και του Δήμου Λοκρών και συγκεκριμένα σε εκτέλεση του από 10ης Οκτωβρίου 2020 Συμφώνου Συνεργασίας, το οποίο υπεγράφη μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου Λοκρών μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και του Δημάρχου Λοκρών κ. Αθανασίου Ζεκεντέ.

Ακολούθησε Λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Αγίας Κυριακής στην Παραλία Λιβανατών.

Στα εγκαίνια και την Λιτανεία της Ιερής Εικόνας παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντρέας Λουκάς, ο Αντιδήμαρχος Αταλάντης κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος, η Αντιδήμαρχος Δαφνουσίων κ. Μαρία Τζανακάκη, ο Αντιδήμαρχος Μαλεσίνας κ. Νικόλαος Σωτήρχου, η Αντιδήμαρχος Οπουντίων κ. Παγώνα Δάρα, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας κ. Βασιλική Σίμου Παλαιολόγου, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ωδείου κ. Μιχάλης Παπανικολάου, η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελένη Μακρή Θεοδώρου, ο πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Λιόλιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Χρήστος Καλλής, κ. Έλενα Κυριάκου, κ. Κωνσταντίνος Ντέλιος, κ. Μαίτα Γιαννοπούλου, κ. Κωνσταντίνος Σούλιας, κ. Δημήτρης Τσοχαντάρης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιβανατών κ. Αναστάσιος Μαζιώτης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαποδίου κ. Χρήστος Βαποράκης, ο Αξιωματικός του Α.Τ Λοκρών κ. Αναστάσιος Σωτήρχου, η Διοικητής του Γ’ Λιμενικού Σώματος Σκάλας Αταλάντης κ. Μαλαματένια Κατσούλα, η Διοικητής της ΠΥ ΒΙ.ΠΕ Λαμίας κ. Ιωάννα Γιάννη, και πλήθος κόσμου.