ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝΑΤΑΛΑΝΤΗ 30-01-2020

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

Στις 29-01-2020 γιορτάστηκε με λαμπρότητα και επισημότητα, στην Κοινότητα Μαρτίνου, η επέτειος της ομώνυμης μάχης που έγινε στις 29-01-1829. Η μάχη αυτή ήταν καθοριστική για την μετέπειτα πορεία του αγώνα των Ελλήνων για την απελευθέρωσή τους από τον τουρκικό ζυγό.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σαρακιώτης Ιωάννης, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κ. Ντίτορας Νικόλαος, ο Αντισυνταγματάρχης κ. Κλειτοράκης ως εκπρόσωπος του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας Υποστράτηγος κ. Κανέλλος Γεώργιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας κ. Φούρλας Δημήτριος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών κ. Σκαρμούτσος Σωτήριος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φθιώτιδας Πύραρχος κ. Ράπτης Ιωάννης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Κα Μπενιάτα Ελένη καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Γ.Μ.Μ. Α.Ε. ΛΑΡΚΟ κ. Σπυρίδωνας Τζίντζος, ο Δήμαρχος Λοκρων Αθανάσιος Ζεκεντές και σύσσωμο το Δημοτικό και Τοπικό Συμβούλιο, καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων στο μνημείο του Βάσσου Μαυροβουνιώτη ακολούθησε η παρέλαση των μαθητριών και μαθητών των σχολείων του Μαρτίνου και της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Ακολούθησε, στην αίθουσα τελετών του Γυμνασίου-Λυκείου Μαρτίνου το υπόλοιπο πρόγραμμα που περιελάμβανε χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Λοκρών κ. Ζεκεντέ Αθανάσιο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μαρτίνου κ. Ζούλη Ιωάννη και από τον χωρικό Αντιδήμαρχο κ. Καπουκίνη Παναγιώτη.

Την αναδρομή στο ιστορικό της Μάχης του Μαρτίνου, απέδωσαν οι μαθητές του Λυκείου Μαρτίνου Καραμίντζου Μαρία και Λουκάς Κων/νος σε κείμενα που επιμελήθηκε η Διευθύντρια του παραπάνω Σχολείου κα Παναγιώτου Πελαγία. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν από τον Δήμο Λοκρών οι επιτυχόντες μαθητές του Γενικού Λυκείου Μαρτίνου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το έτος 2019. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς που επιμελήθηκε ο δάσκαλος του χορευτικού τμήματος κ. Ζυγογιάννης Ιωάννης του Συλλόγου «Η ΜΕΛΙΣΣΑ».