Αταλάντη 23-3-2024

Εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων Τήρωνος και Στρατηλάτου Πολιούχων της Αταλάντης Δήμου Λοκρών

 

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, ο μεγαλοπρεπής εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων, Τήρωνος και Στρατηλάτου, πολιούχων της Αταλάντης, με το πέρας της λιτανείας της Ιεράς Εικόνας. Ο Εορτασμός ξεκίνησε την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 στις 18:00 με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. κ. Ιερώνυμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. κ. Συμεών, του και Ποιμενάρχου ημών.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 07:00 έλαβε χώρα ο Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. κ. Ιερώνυμου, ο οποίος κήρυξε  και τον Θείο Λόγο και συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. κ. Συμεών και ακολούθησε η  Ιερά Λιτάνευση στην Αταλάντη, της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνος των Αγίων Θεοδώρων, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και τιμητικών αγημάτων του στρατού και του χορευτικού του Δήμου Λοκρών με παραδοσιακές στολές.

Στον Εορτασμό των Αγίων Θεοδώρων παρευρέθηκαν ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, οι βουλευτές Φθιώτιδας κ. Ιωάννης Οικονόμου, κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Νικολάου, οι Αντιδήμαρχος Αταλάντης κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος, ο Αντιδήμαρχος Δαφνουσίων κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αθανάσιος Αγγελής, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας κ. Αθανασία Βλαχομήτρου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Παναγιούλα Καζάνα, ο πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Λιόλιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Έλενα Κυριάκου, κ. Βασίλειος – Δαμιανός  Κυριαζής, κ. Μάιτα Γιαννοπούλου, κ. Γεώργιος Δουμπιώτης, κ. Αγγελής Μπούτσικας, κ. Παναγιώτα Παπακωνσταντίνου, κ. Κωνσταντίνος Σούλιας,  ο Διοικητής ΕΣΔΕ κ. Δήμος Παππάς, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Αταλάντης κ. Βασίλειος Καραστάθης, ο Σημαιοφόρος του Γ’ Λιμενικού Σταθμού Σκάλας Αταλάντης κ. Παναγιώτης Ταρνανάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αταλάντης κ. Ιωάννης Νιαβής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιβανατών κ. Αναστάσιος Μαζιώτης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λάρυμνας κ. Σωκράτης Λουκάς, Τοπικοί Σύμβουλοι, ιερείς και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Λοκρών εκ μέρους του Δήμου Λοκρών ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού για τη συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησε τους Αρχιερείς κ. Ιερώνυμο και κ. Επιφάνειο με αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Θεοδώρων και επίδωσε τιμητική πλακέτα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. κ. Συμεών σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ίδρυση του Ιερού Επισκοπείου Ταλάντίου και Λοκρίδος.