Αταλάντη 8-1-2024

 

Επίσημος εορτασμός των Θεοφανείων στο Δήμο Λοκρών

 

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Δήμο Λοκρών χοροστατούντος του Διευθυντή του Ιερού Επισκοπείου Ταλαντίου και Λοκρίδος, Αρχιμανδρίτη π. Δημήτριου Ζελιαναίου. Ο εορτασμός ξεκίνησε με μεγαλοπρεπή πομπή της εικόνας των Θεοφανείων από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στη Σκάλα Αταλάντης προς το Λιμάνι συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αταλάντης, όπου πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού παρουσία επισήμων και πλήθος κόσμου από όλο το Δήμο Λοκρών, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Τον Σταυρό έπιασε ο κ. Γεώργιος Καραγιώργος και τιμήθηκε από τον Διευθυντή του Ιερού Επισκοπείου Ταλαντίου και Λοκρίδος, Αρχιμανδρίτη π. Δημήτριο Ζελιαναίο μαζί με όλους τους κολυμβητές που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον τίμιο Σταυρό. Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας στο Ναυτικό Όμιλο Αταλάντης.

Στον εορτασμό παρέστησαν:  ο βουλευτής  Φθιώτιδας του Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Υγείας κ. Χρήστος Γεωργίου, η Διοικητής και Υποπλοίαρχος του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης κ. Μαλαματένια Κατσούλα, ο αναπληρωτής Διοικητής του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας και Ανθυποπλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαντζαβίνος, ο Σημαιοφόρος του Λιμενικού Σώματος Σκάλας Αταλάντης κ. Παναγιώτης Ταρνανάς, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης κ. Βασίλειος Καραστάθης.

Από το Δήμο Λοκρών παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών κ. Δημήτριος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Αταλάντης  κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας κ. Αθανασία Βλαχομήτρου, ο πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Λιόλιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Έλενα Κυριάκου, κ. Βασίλειος Κυριαζής, κ. Γεώργιος Δουμπιώτης, κ. Άγγελος Μπούτσικας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Αταλάντης κ. Ιωάννης Νιαβής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Εξάρχου κ. Αθανάσιος Σανιδάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κυρτώνης κ. Δημήτριος Κυριαζής, πλήθος κόσμου και επισκεπτών.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις εορτασμού πραγματοποιήθηκαν σε όλο το Δήμο Λοκρών μεταξύ των οποίων στα Λιμάνια Αρκίτσας, Λάρυμνας, Λιβανατών, και στις παραλίες Θεολόγου, Λάρυμνας και Λεκούνας Μαλεσίνας.