Αταλάντη 9-1-2023

 

Επίσημος εορτασμός των Θεοφανείων στο Δήμο Λοκρών

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Δήμο Λοκρών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών. Ο εορτασμός ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2023 με τον Όρθρο, την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Μέγα Αγιασμό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αρκίτσα και ακολούθησε κοπή πίτας στον Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε με μεγαλοπρέπεια η πομπή της εικόνας των Θεοφανείων από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στη Σκάλα Αταλάντης προς το Λιμάνι συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αταλάντης, όπου πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού παρουσία επισήμων και πλήθος κόσμου από όλο το Δήμο Λοκρών, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.


Τον Σταυρό έπιασε ο κ. Δαϋίδ Απτσιαούρι και τιμήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. κ. Συμεών, μαζί με όλους τους κολυμβητές που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον τίμιο Σταυρό. Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας στο Ναυτικό Όμιλο Αταλάντης που πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. κ. Συμεών.


Στον εορτασμό παρέστησαν: ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Ιωάννης Οικονόμου, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελένη Μακρή Θεοδώρου, ο βουλευτής Φθιώτιδας του Σύριζα κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Έμι Αργυροπούλου, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Υποστράτηγος κ. Σπυρίδων Σκλάβος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας κ. Δημήτριος Φούρλας, o Περιφερειακός Πυροσβεστικός Διοικητής Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας κ. Ευάγγελος Μπλούνας, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών κ. Ευάγγελος Σακκάς, ο Σημαιοφόρος του Λιμενικού Σώματος Σκάλας Αταλάντης κ. Παναγιώτης Ταρνανάς, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης κ. Βελισσάριος Μπεκιάρης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρης Δρακάκης.


Από το Δήμο Λοκρών παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών κ. Αντρέας Λουκάς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μαρία Τζανακάκη και κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος, ο Πρόεδρος ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Παναγιώτης Καπουκίνης, ο Πρόεδρος ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Γιάννης Ανεστόπουλος ο Πρόεδρος ΝΠΔΔ Δημοτικού Ωδείου κ. Μιχάλης Παπανικολάου, ο πρώην Δήμαρχος Λοκρών και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Λιόλιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μάιτα Γιαννοπούλου, κ. Έλενα Κυριάκου, κ. Ιωάννα Πάσσα, κ. Βασιλική Σίμου Παλαιολόγου, κ. Νικόλαος Ανεστάκος, κ. Βασίλειος Καρατράντος, κ. Βασίλειος Κυριαζής, κ. Κωνσταντίνος Ντέλιος, κ. Κωνσταντίνος Σούλιας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αταλάντης κ. Ανέστης Κατσούλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρκίτσας κ. Γεώργιος Ρουμπής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τραγάνας κ. Δημήτρης Δανέλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Εξάρχου κ. Αθανάσιος Σανίδας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαποδίου κ. Χρήστος Βαποράκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεγαπλατάνου κ. Χαράλαμπος Κυπραίος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γουλεμίου κ. Ιωάννης Λιάρτης, τοπικοί σύμβουλοι Κοινοτήτων, και πλήθος κατοίκων και επισκεπτών