Αταλάντη, 4 Φεβρουαρίου 2022

 

Επίσκεψη στις ιχθυοκαλλιέργειες Λάρυμνας και Μαλεσίνας

 

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο στην Αταλάντη τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο. Στη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψης του Αντιπεριφερειάρχη με τη νέα του ιδιότητα συζητήθηκαν θέματα αγροτικής οικονομίας, αύξησης του κόστους αγροτικής παραγωγής, των αρδευτικών υποδομών, της αγροτικής οδοποιίας και της συνεργασίας στα θέματα αυτά του Δήμου Λοκρών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ακολούθησε κοινή επίσκεψη αρχικά στις εγκαταστάσεις ιχθυογεννητικού σταθμού στη Λάρυμνα, όπου έγινε ξενάγηση από την υπεύθυνη ιχθυολόγο του σταθμού στον τρόπο ανάπτυξης των ψαριών στον ιχθυογεννητικό σταθμό.

Αμέσως μετά έγινε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στη Μαλεσίνα, όπου παρέστησαν εκπρόσωποι των μονάδων της περιοχής κι ακολούθησε αναλυτική συζήτηση αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει στον κλάδο εξαιτίας της εκτόξευσης του κόστους παραγωγής από την αύξηση της τιμής του ρεύματος, τις προοπτικές του προϊόντος στην ελληνική και διεθνή αγορά, την ανάγκη η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια να επενδύσει στη συσκευασία των ψαριών, τη σημασία της τήρησης των περιβαλλοντικών κανονισμών και προστασίας του περιβάλλοντος κ.ά. Ειδική μνεία έγινε σε ότι αφορά τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις εγκαταστάσεις της περιοχής.

Στις ιχθυοκαλλιέργειες της περιοχής εργάζονται περίπου τριακόσια άτομα και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας και δραστηριότητας στο Δήμο Λοκρών. Ο βαθμός σημαντικότητας των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα αυξάνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια, καθώς παρατηρείται συνεχής μείωση των αλιευμάτων στις ελληνικές θάλασσες, εξαιτίας της υπεραλίευσης.

Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Καλλής, κ. Ανδρέας Λουκάς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νικόλαος Σωτήρχου και κα Νίτσα Δάρα.