Αταλάντη, 2 Σεπτεμβρίου 2021

Επίσκεψη στο Μαρτίνο του Δημάρχου Λοκρών και του εκπροσώπου της «ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» για την ολοκλήρωση της προόδου των εργασιών του χορηγικού προγράμματος

 

Ο Δήμος Λοκρών και η «ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», στο πλαίσιο της ανάπτυξης αιολικού πάρκου μίας (1) ανεμογεννήτριας στη θέση Υψώματα Παπά, εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Μαρτίνου, Δήμου Λοκρών, Π.Ε. Φθιώτιδας, συμφώνησαν στην παροχή χορηγίας για τη Διαμόρφωση Χώρου Πρασίνου στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Μαρτίνο του Δήμου Λοκρών. Επιπρόσθετα συμφωνήθηκε να υλοποιηθούν έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας.

Συγκεκριμένα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης δημιουργήθηκε, ένας συνολικός χώρος πρασίνου από φυσικό χλοοτάπητα με διαδρόμους από σταμπωτό δάπεδο που συμβαδίζουν αρμονικά μέσα σε ένα νέο χώρο πρασίνου.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι εργασίες:

  1. Διαμορφώθηκε χώρος πρασίνου από χλοοτάπητα με όλες τις υποδομές για άρδευση.
  2. Ενδιάμεσα διαμορφώθηκαν διάδρομοι από σταμπωτό δάπεδο.
  3. Τοποθετήθηκαν παγκάκια στο κέντρο της πλατείας και στο διάδρομο.
  4. Τοποθετήθηκαν αναμονές (βάσεις μπετόν & οδηγοί σωλήνες σπιράλ) για τα φωτιστικά ιστού για φωτισμό πλατείας ύψους 4m με φωτισμό LED.
  5. Τοποθετήθηκαν βρύσες για πόσιμο νερό, όπου θα εξυπηρετούν τους περιοίκους και τα κατοικίδια ζώα.

Η δωρεά είναι συνολικού ποσού εργασιών ύψους: 52.311,88€.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές και ο εκπρόσωπος της «ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» κ. Νικόλαος Δεληγιώργης, συνοδευόμενοι από τους συνεργάτες τους, επισκέφθηκαν σήμερα το Μαρτίνο και την πλατεία στην οποία έγιναν οι χορηγικές εργασίες συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων του Μαρτίνου.

Ακολούθησε επίσκεψη στο σημείο εγκατάστασης της ανεμογεννήτριας ονομαστικής ισχύος 3 MW η οποία ήδη λειτουργεί και παράγει ενέργεια ικανή να καλύψει 2.500 κατοικίες.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η επισφράγιση της έμπρακτης στήριξης της περιοχής με προτεραιότητα στην ανάπτυξη του τόπου με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ανάγκες των κατοίκων.