Αταλάντη, 17 Αυγούστου 2021

 

Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αταλάντη

Σας γνωρίζουμε ότι για τον εμπλουτισμό της Τράπεζας Αίματος Αταλάντης θα πραγματοποιηθεί Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αταλάντης και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, τις ώρες 9.30 π.μ. έως 12.30 μ.μ. (ώρα προσέλευσης) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών στην Αταλάντη.

Η αναπλήρωση του αποθέματος του αίματος είναι σημαντικός παράγοντας για την εξυπηρέτηση όσο δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές καλεί τους κατοίκους να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Ζούμε σε μια χώρα που οι ανάγκες για αίμα δυστυχώς δεν καλύπτονται εσωτερικά και χρειάζεται να εισάγουμε φιάλες αίματος από το εξωτερικό. Η σταδιακή γήρανση του πληθυσμού, η αδιαφορία, η αδικαιολόγητη φοβία απέναντι στη διαδικασία της αιμοδοσίας, η πανδημία του Covid – 19, αλλά και οι αυξημένες ανάγκες σε μια χώρα με αρκετά ατυχήματα και αυξημένα ποσοστά σε ασθένειες που σχετίζονται με το αίμα έχουν δημιουργήσει ελλείψεις.

Είναι ύψιστη κοινωνική προσφορά η συμμετοχή στις εθελοντικές αιμοδοσίες.  

Την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 και ώρες 09:30-12:30 πραγματοποιείται αιμοδοσία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών για τον εμπλουτισμό της Τράπεζας Αίματος Αταλάντης. Κάθε αιμοδοσία που γίνεται είναι μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία του να εδραιωθεί στην συνείδηση των ανθρώπων ως κίνηση απόλυτης φιλανθρωπίας η εθελοντική αιμοδοσία και να γίνουν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας εθελοντές αιμοδότες.

Στο Δήμο Λοκρών ο αριθμός των αιμοδοτών παραμένει σταθερός αποτελούμενος από τα ίδια σχεδόν άτομα. Αντίθετα, οι ανάγκες αυξάνουν και μετά δυσκολίας καλύπτονται. Είναι στο χέρι όλων μας να τολμήσουμε και να βοηθήσουμε έμπρακτα το κοινωνικό σύνολο, τους δικούς μας ανθρώπους, εμάς τους ίδιους!»