Αταλάντη, 18 Αυγούστου 2022

 

Εθελοντική αιμοδοσία στην Αταλάντη

Οι ανάγκες αιμοδοσίας στη χώρα παραμένουν υψηλές και αυξημένες μετά την πανδημία του Covid - 19, η οποία επηρέασε αρνητικά τη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών.

Το καλοκαίρι είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος για την αιμοδοσία και ειδικά ο Αύγουστος που είναι στη συνείδηση των περισσοτέρων ως μήνας διακοπών και ξεκούρασης. Οι ανάγκες όμως για αίμα δεν σταματούν ποτέ. Αν τα αποθέματα αίματος δεν ανανεώνονται τότε δεν είναι δυνατόν να υπάρχει επάρκεια χωρίς εισαγωγές από το εξωτερικό.

Για το σκοπό αυτό Δήμος Λοκρών και η Τράπεζα Αίματος Αταλάντης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αταλάντης και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών εθελοντική αιμοδοσία. Οι εθελοντές αιμοδότες έδειξαν για άλλη μία φορά έμπρακτα αυξημένο αίσθημα αλληλεγγύης προσφέροντας αίμα για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη από αίμα προκειμένου να είναι λειτουργικοί στην καθημερινότητά τους.

Ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές, ο οποίος ως εθελοντής αιμοδότης συμμετείχε και ο ίδιος στην αιμοδοσία, δήλωσε: «Είναι ύψιστη κοινωνική προσφορά η συμμετοχή στις εθελοντικές αιμοδοσίες. Οι πολίτες που σήμερα συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Λοκρών βοήθησαν να εμπλουτιστεί η τράπεζα αίματος της Αταλάντης που έχει στηρίξει διαχρονικά το κοινωνικό σύνολο της πόλης της Αταλάντης και της ευρύτερης περιοχής. Συγχαίρω όλους όσους εργάστηκαν για να πετύχει η σημερινή αιμοδοσία και κυρίως τους ίδιους τους αιμοδότες.»

 

                                                                                                             

Δίνοντας λίγο αίμα σώζεις μια ζωή