Αταλάντη 14-12-2022

Εθελοντική αιμοδοσία στην Αταλάντη

Οι ανάγκες αιμοδοσίας στη χώρα παραμένουν υψηλές και αυξημένες μετά την πανδημία του Covid - 19, η οποία επηρέασε αρνητικά τη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών. Οι ανάγκες όμως για αίμα δεν σταματούν ποτέ. Αν τα αποθέματα αίματος δεν ανανεώνονται τότε δεν είναι δυνατόν να υπάρχει επάρκεια χωρίς εισαγωγές από το εξωτερικό.

Για το σκοπό αυτό Δήμος Λοκρών, η Τράπεζα Αίματος Αταλάντης και η Τράπεζα Αίματος Εξάρχου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αταλάντης και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών εθελοντική αιμοδοσία. Οι 44 εθελοντές αιμοδότες στην σημερινή αιμοδοσία, έδειξαν για άλλη μία φορά έμπρακτα αυξημένο αίσθημα αλληλεγγύης προσφέροντας αίμα για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη από αίμα προκειμένου να είναι λειτουργικοί στην καθημερινότητά τους.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο οποίος ως εθελοντής αιμοδότης συμμετείχε και ο ίδιος στην αιμοδοσία, δήλωσε: «Παγκόσμια ημέρα αγάπης σήμερα και τι πιο ισχυρή απόδειξη έμπρακτης αγάπης προς το συνάνθρωπο μας από τη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία».

 

Δίνοντας λίγο αίμα σώζεις μια ζωή!