Αταλάντη 8-7-2024

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Μαρτίνου

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Μαρτίνου» που έλαβε χώρα το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 στις 20:30 στην Πλατεία Βάσσου Μαυροβουνιώτη στο Μαρτίνο του Δήμου Λοκρών. Το Φεστιβάλ συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λοκρών και η Κοινότητα Μαρτίνου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος «Το Μαρτίνο».

Συμμετείχαν τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατύστομου «Ο Πηλέας», του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού, της Χορευτικής Ομάδας Μακρακώμης,  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Λάρυμνας, του Πολιτιστικού και Χορευτικού Συλλόγου το Μαρτίνο και παρουσίασαν χορούς από τη Μακεδονία, την Δυτική Θράκη, τη Λευκάδα, την Κέρκυρα, τα Δωδεκάνησα, την Ήπειρο και την Ανατολική Ρωμυλία.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαρτίνου κ. Δημήτριος Μπρούτσος. Από το Δήμο Λοκρών παρευρέθηκαν η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σπυριδούλα Δημάκη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τραγάνας κ. Δημήτριος Δανέλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Προσκυνά κ. Ιωάννης Γιαννάρας,  Τοπικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.