Αταλάντη 8-8-2022

Η Αφεντούλα Ραζέλη και η ορχήστρα της «ταξίδεψαν» τους κατοίκους και επισκέπτες της Αταλάντης «Στις γειτονιές της Σμύρνης»

 

Ο Δήμος Λοκρών και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή πραγματοποίησαν το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 τη συναυλία «Στις Γειτονιές της Σμύρνης» στην πλατεία της Αταλάντης με την Αφεντούλα Ραζέλη και την ορχήστρα της.

Φωνή γνήσια λαϊκή με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, με ένα πρόγραμμα εξωστρεφές που καθήλωσε τους θεατές μέχρι το τέλος, με ρεπερτόριο που συγκίνησε με το αίσθημα και την αλήθεια του,  μας ταξίδεψαν στο χρόνο και στις γειτονιές της Σμύρνης. Τότε που τα γλέντια ένωναν τους ανθρώπους και ήταν συχνά και απλά.

Η κ. Έλενα Κυριάκου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας, Παιδείας και δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, αφηγήθηκε τα κείμενα, ξεφυλλίζοντας το άλμπουμ μιας εποχής που σημάδεψε την νεότερη Ελλάδα, με στιγμές της καθημερινότητας των ανθρώπων της Σμύρνης.

Την Αφεντούλα Ραζέλη συνόδευσαν οι  Δημήτρης Κρανίδας στο ούτι,  Νίκος Μουργελάς στο κανονάκι, Μιχάλης Δανιάς στο βιολί και Αργύρης Νικολάου στην κιθάρα.

Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μιχάλης Παπανικολάου, κ. Μαρία Τζανακάκη, κ. Έλενα Κυριάκου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος και πλήθος κόσμου.

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν η ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας, σκηνοθέτης και θεατρική επιχειρηματίας κ. Μιμή Ντενίση, της οποίας η τελευταία ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» αγαπήθηκε από το κοινό, στο σύντομο χαιρετισμό της μίλησε για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας, την τέχνη και τον πολιτισμό.