Αταλάντη, 05.01.2021

Ο Δήμος Λοκρών και η EDP Renewables στο πλαίσιο της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα διοικητικά όρια του Δήμου έχουν ήδη συμφωνήσει στην παροχή χορηγίας σε βάθος χρόνου για την ανάπτυξη υποδομών. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας συμφωνήθηκε να στηριχθεί έμπρακτα ο αγώνας αντιμετώπισης του COVID-19 με τη χρηματοδότηση προμηθειών που στηρίζουν το υγειονομικό και προνοιακό έργο του Δήμου.

Η EDP Renewables,o παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως παραγωγούς αιολικής ενέργειας με παρουσία σε 14 χώρες, θα διαθέσει επιπλέον 15.000 ευρώ στον αγώνα κατά του COVID-19 για να βοηθήσει στην προσπάθεια του Δήμου Λοκρών στην Ελλάδα. Tο υπό κατασκευή αιολικό πάρκο Λιβάδι, ισχύος 45 MW, αποτελείται από 14 ανεμογεννήτριες και βρίσκεται στη Μαλεσίνα, ενώ ο υποσταθμός ανύψωσης τάσης βρίσκεται στο Μαρτίνο του Δήμου Λοκρών. Το έργο αυτό αποτελεί το πρώτο με το οποίο η EDPR ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2018.

Η σύμβαση δωρεάς υπεγράφη στις 5 Ιανουαρίου 2021 στο Δημοτικό Κατάστημα Μαρτίνου, μεταξύ του Δημάρχου Λοκρών, Αθανάσιου Ζεκεντέ και του Damian Rodriguez, διευθυντή της EDPR στην Ελλάδα. Μετά την υπογραφή ακολούθησε επίσκεψη στον τόπο εγκατάστασης του υποσταθμού ανύψωσης τάσης, όπου ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών.

Ο Δήμαρχος Λοκρών δήλωσε για τη σύμβαση δωρεάς: «Σε μια περίοδο μεγάλης υγειονομικής κρίσης εξαιτίας της πανδημίας η χορηγία ενός καινούργιου αυτοκινήτου που θα καλύψει τις ανάγκες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Μαρτίνο από την EDP Renewables είναι μια κίνηση ευαισθησίας και στήριξης της τοπικής κοινωνίας. Ευελπιστούμε σε ανάλογη στήριξη και στο μέλλον, από μια μεγάλη εταιρεία που επενδύει στην περιοχή μας με μακροχρόνιο ορίζοντα, αλλά και ωφελείται από την περιοχή μας».

Ο διευθυντής της EDPR στην Ελλάδα δήλωσε για τη σύμβαση δωρεάς: «Ζούμε σε εξαιρετικούς καιρούς που μας επηρεάζουν όλους. Αυτή η κατάσταση απαιτεί από εμάς να ενεργούμε ως υπεύθυνα και υποστηρικτικά μέλη μιας κοινωνίας που αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου κρίση. Η EDPR ήταν πάντα και θα συνεχίσει να είναι εκεί για τους τοπικούς γείτονές της, ειδικά στις κοινότητες όπου ασκεί τις δραστηριότητές της. Η Ελλάδα αποτελεί μια τέτοιου είδους αγορά, στην οποία η EDPR προσπαθεί να εδραιώνει την παρουσία της κάθε ημέρα.».

Με την ενέργεια αυτή, η EDPR αυξάνει τη χορηγία της στην Ελλάδα για COVID-19. Η EDPR συνέβαλε στην καταπολέμηση της πανδημίας στο Βέλγιο, τη Βραζιλία, την Κολομβία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Σε κάθε χώρα η εταιρεία διεξήγαγε μελέτες σχετικά με τις ανάγκες κάθε περιοχής, με στόχο την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη παροχή πόρων στους δήμους τους.

Οι δωρεές έχουν ως στόχο διάφορες πρωτοβουλίες, όπως συνεισφορά σε τράπεζες τροφίμων, αγορά προμηθειών υγείας, ιατρικού εξοπλισμού και ταχείας διάγνωσης τεστ, ή ψηφιακό σχολικό υλικό για τη διευκόλυνση της τηλεκπαίδευσης κ.ά.. Στο πλαίσιο αυτό με τη συγκεκριμένη χορηγία θα παρασχεθεί ένα αυτοκίνητο για να ενισχυθεί το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» στο Μαρτίνο.

Όσον αφορά στην πανδημία, η EDP Renewables έχει διαθέσει 820.000 ευρώ για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού, δρομολογώντας κάθε είδους πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή, στηρίζοντας τους ενδιαφερόμενους τοπικούς φορείς. Χάρη σε αυτή την αντίδραση αλληλεγγύης της εταιρείας, χρηματοδοτούνται δημοτικές δράσεις ώστε να μετριαστούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Τα 820.000 ευρώ που συνεισφέρει η EDP Renewables, αποτελούν μέρος των 5 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που παρέχονται από το EDP Group σε αγορές όπως εκείνες της Πορτογαλίας και της Βραζιλίας.