Αταλάντη, 9 Οκτωβρίου 2020

 

Η EDPR δωρίζει 20.000 ευρώ στη Μαλεσίνα του Δήμου Λοκρών για να μετριάσει τις επιπτώσεις του COVID-19

 

Ο Δήμος Λοκρών και η EDP Renewables στο πλαίσιο της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην περιοχή της Μαλεσίνας έχουν ήδη συμφωνήσει στην παροχή χορηγίας σε βάθος χρόνου για την ανάπτυξη των υποδομών, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας συμφωνήθηκε να στηριχθεί έμπρακτα ο αγώνας αντιμετώπισης του COVID-19 με τη χρηματοδότηση προμηθειών υγειονομικού και προνοιακού χαρακτήρα.

Η EDP Renewables,o παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως παραγωγούς αιολικής ενέργειας με παρουσία σε 14 χώρες, θα διαθέσει 20.000 ευρώ στον αγώνα κατά του COVID-19 για να βοηθήσει στην άμβλυνση των αναγκών του Δήμου Λοκρών στην Ελλάδα. Tο υπό κατασκευή αιολικό πάρκο Λιβάδι, ισχύος 45 MW, αποτελείται από 14 ανεμογεννήτριες και βρίσκεται στη Μαλεσίνα του Δήμου Λοκρών. Το έργο αυτό αποτελεί το πρώτο με το οποίο η EDPR ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2018.

Η σύμβαση δωρεάς υπεγράφη στις 9 Οκτωβρίου 2020 στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας, μεταξύ του Δημάρχου Λοκρών, Αθανάσιου Ζεκεντέ και του Damian Rodriguez, διευθυντή της EDPR στην Ελλάδα. Μετά την υπογραφή ακολούθησε επίσκεψη στον τόπο εγκατάστασης των ανεμογεννητριών όπου ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών.

Ο Δήμαρχος Λοκρών δήλωσε για τη σύμβαση δωρεάς: «Σε μια περίοδο μεγάλης υγειονομικής κρίσης εξαιτίας της πανδημίας η χορηγία μέσων και εξοπλισμού που θα βοηθήσουν υγειονομικά και προνοιακά τους κατοίκους της Μαλεσίνας από την EDP Renewables είναι μια κίνηση ευαισθησίας και στήριξης της τοπικής κοινωνίας. Ευελπιστούμε σε ανάλογη στήριξη και στο μέλλον, από μια μεγάλη εταιρεία που επενδύει στην περιοχή μας, αλλά και ωφελείται από την περιοχή μας».

Ο διευθυντής της EDPR στην Ελλάδα δήλωσε για τη σύμβαση δωρεάς: «Ζούμε σε εξαιρετικούς καιρούς που μας επηρεάζουν όλους. Αυτή η κατάσταση απαιτεί από εμάς να ενεργούμε ως υπεύθυνα και υποστηρικτικά μέλη μιας κοινωνίας που αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου κρίση. Η EDPR ήταν πάντα και θα συνεχίσει να είναι εκεί για τους τοπικούς γείτονές της, ειδικά στις κοινότητες όπου ασκεί τις δραστηριότητές της. Η Ελλάδα αποτελεί μια τέτοιου είδους αγορά, στην οποία η EDPR προσπαθεί να εδραιώνει την παρουσία της κάθε ημέρα.».

Με την ενέργεια αυτή, η Ελλάδα εντάσσεται στον κατάλογο των χωρών που έχουν λάβει δωρεές από την εταιρεία. Η EDPR συνέβαλε στην καταπολέμηση της πανδημίας στο Βέλγιο, τη Βραζιλία, την Κολομβία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Σε κάθε χώρα η εταιρεία διεξήγαγε μελέτες σχετικά με τις ανάγκες κάθε περιοχής, με στόχο την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη παροχή πόρων στους δήμους τους.

Οι δωρεές έχουν ως στόχο διάφορες πρωτοβουλίες, όπως συνεισφορά σε τράπεζες τροφίμων, αγορά προμηθειών υγείας, ιατρικού εξοπλισμού και ταχείας διάγνωσης τεστ, ή ψηφιακό σχολικό υλικό για τη διευκόλυνση της τηλεκπαίδευσης κ.ά.. Στο πλαίσιο αυτό με τη συγκεκριμένη χορηγία θα παρασχεθεί ένα αυτοκίνητο για να ενισχυθεί το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», καθώς και ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ιατρικά εφόδια στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαλεσίνας.

Όσον αφορά στην πανδημία, η EDP Renewables έχει διαθέσει 820.000 ευρώ για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού, δρομολογώντας κάθε είδους πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή, στηρίζοντας τους ενδιαφερόμενους τοπικούς φορείς. Χάρη σε αυτή την αντίδραση αλληλεγγύης της εταιρείας, χρηματοδοτούνται δημοτικές δράσεις ώστε να μετριαστούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του Κορονοϊού .

Τα 820.000 ευρώ που συνεισφέρει η EDP Renewables, αποτελούν μέρος των 5 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που παρέχονται από το EDP Group σε αγορές όπως εκείνες της Πορτογαλίας και της Βραζιλίας.