Αταλάντη 18-07-2022

 

«Η γυναίκα της Ζάκυθος»

στο Αιάντειο Θέατρο Αταλάντης Δήμου Λοκρών

 

Ο Δήμος Λοκρών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε πραγματοποίησαν με επιτυχία της θεατρική παράσταση  « Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΘΟΣ», του Διονύσιου Σολωμού  στο ανοικτό Αιάντειο Θέατρο Αταλάντης του Δήμου Λοκρών το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 στις 21:00

Το έργο διαδραματιζόταν στη Ζάκυνθο, με αφορμή το συναίσθημα φόβου που κατέκλυσε τον Διονύσιο Σολωμό, όταν είδε μια δύσμορφη, εμπαθή Γυναίκα του νησιού, να βρίζει με μανία κατάμουτρα κάποιες Γυναίκες από το πολιορκημένο Μεσολόγγι, όταν της ζήτησαν τρόφιμα για τους έγκλειστους άνδρες τους. Το γεγονός αυτό προκάλεσε απογοήτευση και οδύνη στον Ποιητή που δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί επί τόπου αυτές τις Μεσολογγίτισσες.

 

Η σκηνοθεσία του κ. Δήμου Αβδελιώδη καθήλωσε το κοινό και το ταλέντο υποκριτικής  της ηθοποιού κ. Κατερίνας Γκατζόγια να αποδώσει άριστα το κείμενο σε μονόλογο-μονόπρακτο με το έντονο συναίσθημα που προέβαλε ήταν άξιο χειροκροτήματος!

 

Στην παράσταση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μάιτα Γιαννοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μιχάλης Παπανικολάου, κ. Μαρία Τζανακάκη, κ. Έλενα Κυριάκου και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Γιάννης Ανεστόπουλος.  

 

Η παράσταση αφιερώθηκε στην μνήμη της κ. Ελένης Σμαραγδή, με καταγωγή από τις Λιβανάτες, σύζυγο του σκηνοθέτη κ. Γιάννη Σμαραγδή που έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή.