Αταλάντη, 27.10.2022

 

 

H παγκόσμια σκυταλοδρομία Running Out of Time, ξεκίνησε από τη Γλασκώβη της Σκωτίας στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, μια μοναδική σκυταλοδρομία που αναμένεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο, σε μια ανθρώπινη αλυσίδα συνεργασίας που θα διανύσει 7.767 χλμ. σε 18 χώρες για να μεταφέρει το μήνυμα για την κλιματική εκπαίδευση, από τη νέα γενιά στους ηγέτες που θα συμμετέχουν στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27 στο Sharm El-Sheikh στην Αίγυπτο.

Η σκυτάλη έφτασε στην Ελλάδα από την Αλβανία στις 24 Οκτωβρίου 2022. Ακολουθεί μία διαδρομή 755 χλμ., εκτός κεντρικών δρόμων στις περισσότερες περιοχές πλην της Αττικής, προς Καστοριά – Πτολεμαΐδα – Βέροια – Κατερίνη – Πλαταμώνα – Λάρισα – Λαμία – Καμένα Βούρλα – Σκάλα – Αλίαρτο – Θήβα – Αφίδνες – Φράγμα Μαραθώνα – Μαραθώνια Διαδρομή – Ακρόπολη – Φάληρο, από όπου θα φύγει με ιστιοπλοϊκό για την Κύπρο στις 27 Οκτωβρίου 2022.

Tο απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές υποδέχθηκε συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, τους Αντιδημάρχους κ. Μιχάλη Παπανικολάου και κ. Μαρία Τζανακάκη και την Γενική Γραμματέα κ. Σαμπρίνα Τβισς, τη σκυτάλη της παγκόσμιας σκυταλοδρομίας για την ευαισθητοποίηση για το κλίμα "Running out of time" στον Άγιο Ιωάννη Λιβανατών και δήλωσε:

«Ο Δήμος Λοκρών στέκεται αλληλέγγυος στην παγκόσμια σκυταλοδρομία ευαισθητοποίησης για το κλίμα  "Running out of time" η οποία διέρχεται από 18 χώρες και σαν στόχο έχει να αναδείξει το μείζον θέμα της κλιματικής αλλαγής και την ανάγκη ως πολίτες να προσέξουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, ώστε όλοι μαζί να προστατεύσουμε τον πλανήτη και να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές όπως τον παραλάβαμε.

Συγχαίρω τους εθελοντές δρομείς και ποδηλάτες σκυταλοδρόμους και τους συνεργάτες μου στο Δήμο Λοκρών, όπως και την Ελληνική Αστυνομία για την άριστη συνεργασία ώστε η σκυτάλη να περάσει με απόλυτη επιτυχία από το Δήμο μας.»