Αταλάντη 19-1-2024

Ημερίδα ενημέρωσης των κτηνοτρόφων του Δήμου Λοκρών με θέμα την ευλογιά των αιγοπροβάτων

 

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 στις 12:00 στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ενημέρωσης των κτηνοτρόφων του Δήμου Λοκρών με θέμα την ευλογιά των αιγοπροβάτων από το από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Φθιώτιδας. Οι εισηγητές ομιλητές – κτηνίατροι κ. Ελένη Κίττα, κ. Ηλίας Τσαντήλας και η κ. Παναγιώτα Νεοφωτίστου, παρουσίασαν το φλέγον θέμα της ευλογιάς, καθώς υπάρχουν κρούσματα στο Δήμο Λοκρών από τις αρχές Δεκεμβρίου 2023, ανέλυσαν τα μέτρα ασφαλείας που οφείλουν οι κτηνοτρόφοι να τηρήσουν για την ανακοπή της μετάδοσης του ιού, και τα βήματα που θα γίνουν με τη συνεργασία όλων ώστε να λήξει η καραντίνα του Δήμου Λοκρών και να συνεχίσουν ομαλά τις κτηνοτροφικές τους εργασίες.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος και ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, τονίζοντας την σημαντικότητα της συνεργασίας των κτηνοτρόφων με τις κτηνιατρικές ομάδες ελέγχων στην περιοχή του Δήμου Λοκρών, ώστε να ξεπεραστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της ευλογιάς και να προστατευτούν οι μονάδες τους.

Από το Δήμο Λοκρών παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Αταλάντης κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος, ο Αντιδήμαρχος Δαφνουσίων κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Γεωργίας Κτηνοτροφίας και Αλιείας κ. Αθανάσιος Αγγελής, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Παναγιούλα Καζάνα,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νικόλαος Λιόλιος και κ. Σπυριδούλα Δημάκη,  καθώς και πλήθος κτηνοτρόφων του Δήμου Λοκρών.