Αταλάντη 18-5-2023

 

Ημερίδα για την «Ανήλικη παραβατικότητα»- Πρόληψη, Αντιμετώπιση και Ενεργοποίηση στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης του Δήμου Λοκρών

Ο Δήμος Λοκρών στο πλαίσιο δράσεων ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σχετικά με σοβαρό ζήτημα της ανήλικης παραβατικότητας προσπαθεί να αναδείξει τρόπους και μέσα περιορισμού του φαινομένου το οποίο μετά την πανδημία παρατηρείται με εντεινόμενο ρυθμό να αυξάνει.

Προς την κατεύθυνση αυτή με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 και ώρα 18:30 στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης η ημερίδα με θέμα την «Ανήλικη Παραβατικότητα» που διοργάνωσε ο Δήμος Λοκρών με ομιλητές την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου κ. Άννα Παπαναγιώτου, την Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης κ. Αργυρώ Παπαστεφάνου, την Πρόεδρο του Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης κ. Πετρούλα Ανδρώνη, την Ψυχολόγο στο Κέντρο Λογοθεραπείας – Εργοθεραπείας και Ψυχολογικής υποστήριξης
παιδιών και ενηλίκων «Επικοινωνία» κ. Δέσποινα Καλλή και τον Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών κ. Ευάγγελο Σακκά. Οι ομιλητές ανέλυσαν και τοποθετήθηκαν στις αιτίες που οδηγούν τους ανήλικους σε παραβατική συμπεριφορά, τόνισαν την σημαντικότητα της πρόληψης και της συνεργασίας της οικογένειας,  του σχολείου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, και πρότειναν τρόπους αντιμετώπισης με την οικογένεια να φέρει το κυριότερο βάρος της ευθύνης ότι αφορά την συμπεριφορά των παιδιών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Ιωάννης Μπονόβας και η  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας κ. Βάσω Σίμου Παλαιολόγου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντρέας Λουκάς,  ο Αντιδήμαρχος Αταλάντης κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος, ο Αντιδήμαρχος Μαλεσίνας κ. Χρήστος Καλλής, η Αντιδήμαρχος Οπουντίων κ. Παγώνα Δάρα, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, εκπαιδευτικοί, γονείς και φορείς κοινωνικών υπηρεσιών από την Φθιώτιδα.