Αταλάντη 10-4-2023

Ημερίδα για την Ενδοοικογενειακή Βία, την Εγκληματικότητα και την Κοινωνική Ενεργοποίηση στην Αταλάντη

 

 

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 και ώρα 18:00 έλαβε χώρα στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης η ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία, την εγκληματικότητα και την κοινωνική ενεργοποίηση που διοργάνωσε ο Δήμος Λοκρών.

Ο διαπραγματευτής κρίσεων κ. Αθανάσιος Κατερινόπουλος μας μετάφερε την σημαντικότητα της ενημέρωσης των πολιτών προς την Αστυνομία όταν αντιλαμβάνονται οποιαδήποτε μορφή βίας είτε στην οικογένεια τους είτε εκτός αυτής. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Χρήστος Χήρας, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που ανέφερε παραδείγματα και ανέλυσε συμπεριφορές τόσο του θύτη όσο και των θυμάτων. Την ψυχολογία των θυμάτων αλλά και του θύτη  ανέλυσε με εκτενή τρόπο η ψυχολόγος ΜSc, ψυχοθεραπεύτρια κ. Ιωάννα Μαυρίδου. Ο κ. Βασίλης Μαστρογιάννης, διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου και διδάσκων στο  Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, μας εξήγησε μέσα από στατιστικά στοιχεία την αυξητική πορεία που δυστυχώς είχε η ενδοοικογενειακή βία, ειδικά την τριετία του covid-19. Τον συντονισμό του πάνελ και την διάδραση με το κοινό είχε η δημοσιογράφος κ. Τασούλα Παπανικολάου που εξειδικεύεται στα ρεπορτάζ που αφορούν την βία μέσα στην οικογένεια. Οι διαδραστικές ερωτήσεις του κοινού, βοήθησαν τους πολίτες να κατανοήσουν τι πρέπει να κάνουν σε περιπτώσεις που έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις βίας, ξεπερνώντας φοβίες και ταμπού.

Την ημερίδα άνοιξε ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη ξεπεράσουμε το φόβο και να τολμήσουμε να μιλήσουμε ανοικτά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Μπέτσιος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μαρία Τζανακάκη, κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος και κ. Βασιλική Σίμου Παλαιολόγου, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, ο Πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Λιόλιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Ντέλιος, ο Διοικητής του Α.Τ Λοκρών κ. Φώτιος Τσιριγκούλης, ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Αταλάντης κ. Γεώργιος Δουμπιώτης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τραγάνας κ. Δημήτριος Δανέλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιβανατών κ. Αναστάσιος Μαζιώτης, οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ κ. Αντώνης Παπαγόρας και κ. Κωνσταντίνα Αντερριώτη, Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί και πολίτες του Δήμου Λοκρών.