Καθαρισμός Λιμένα Σκάλας Αταλάντης

Αταλάντη, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Δήμος Λοκρών με τη συνδρομή του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου εκδήλωση καθαρισμού του λιμένα της Σκάλας Αταλάντης.

Με τον τρόπο αυτό δόθηκε μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των κατοίκων και της ανάγκης προστασίας της θάλασσας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αφαιρέθηκαν από τον πυθμένα του λιμένα απορρίμματα. Παράλληλα έγινε δράση εξοικείωσης παιδιών του Ναυτικού Ομίλου Αταλάντης με τη διαδικασία της κατάδυσης.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Αλεξάνδρο Παλατιανό για τη συμμετοχή των Βατραχανθρώπων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 18 βατραχάνθρωποι, εθελοντές της ΕΠΟΜΕΑ Λοκρών, εργαζόμενοι του Δήμου Λοκρών και στελέχη του Λιμενικού σώματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας και αιρετοί του Δήμου Λοκρών, όπως η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κα Μάιτα Γιαννοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νικόλαος Ανεστάκος, Κωνσταντίνος Ντέλιος και Παναγιώτης Καπουκίνης, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λοκρών κα Βασιλική Σίμου Παλαιολόγου, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας κα Μαρία Τζανακάκη και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αταλάντης κ. Ανέστης Κατσούλης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τέθηκε η ανάγκη βελτίωσης του λιμένα για είναι ασφαλές και συμφωνήθηκε να εξεταστούν λύσεις.

Η εκδήλωση συντονίστηκε από τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μιχάλη Παπανικολάου και το μέλος του ΔΣ του ΝΠΔΔ κ. Δημήτριο (Τάκη) Καρατράντο.