ΗΔιοίκηση του ΟΠΕΚΑανακοινώνει την έναρξη τουπρογράμματος παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε 1.250 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες,του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ.

Η υποβολή των αιτήσεων από τις δικαιούχους γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτεΚΕΠκαι ξεκινά την15/10/2018 και θα διαρκέσει μέχρι και την 9/11/2018.

Το πρόγραμμα απευθύνεταισε αγρότισσες πολύτεκνεςμητέρεςπου, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), οι οποίες έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, έχουν τουλάχιστον 4 τέκνα τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμακαι ειδικότερα τα τέκνα με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Ως ημέρα συμπλήρωσης του 18ουή του 24ουέτους ηλικίας των τέκνων, θεωρείται η 31ηΔεκεμβρίου του έτους 2018, ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.

Σε κάθε μίααπό τις πολύτεκνες μητέρες που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις θα καταβληθείχρηματικό βοήθημα ύψους χιλίων ευρώ (1.000€).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο

https://opeka.gr/enarksi-programmatos-parochis-chrimatikon-voithimaton-se-1-250-polyteknes-agrotisses-miteres/