ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ- ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΑΧ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :Ν.ΑΒΡΑΑΜ 1 ΤΗΛ: 22330-22191, 2233081052 FAX:2233081052 EMAIL:kentrokoin.dimoslokron@gmail.com pronoialokrwn@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες συναντήσεις στο Δημοτικό Σχολείο της Αρκίτσας. Η πρώτη συνάντηση έγινε με τους μαθητές του σχολείου και η δεύτερη με τους γονείς των παιδιών. Η θεματολογία των ομιλιών ήταν«Διαπροσωπικές σχέσεις και συναισθήματα».Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από την προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Ισότητας των Φύλων και Ψυχολόγο, Παπαναγιώτου Άννα και την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας, Μίχα Αθανασία. Η συμμετοχή όλων των παιδιών και των γονέων ενίσχυσε το διάλογο και τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε γύρω από το θέμα συζήτησης. Το θέμα παρουσιάστηκε σε απλή γλώσσα προσεγγίζοντας ενότητες της καθημερινότητα των γονέων και των παιδιών εκφράζοντας παραδείγματα χειρισμών των σχέσεων σε ένα κλίμα διάδρασης και ανταλλαγής απόψεων. Στις ομάδες των παιδιών έγιναν επιπλέον βιωματικές ασκήσεις (ζωγραφική και role play).

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία, τους γονείς και εκπαιδευτικούς και ελπίζουμε στην χρησιμότητα τέτοιων δράσεων με πρωτοβουλία της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λοκρών . Θα ακολουθήσουν άλλεςθεματικές ενότητες.