ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ

ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Θεμιστοκλέους 4

ΑΤΑΛΑΝΤΗ

Ταχ. Κώδικας: 352 00

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατ΄εξαίρεση ελεγχόμενη δίωξη ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί από το Δασαρχείο Αταλάντης, σε συνεργασία με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, σε περιοχές της χωρικής αρμοδιότητας του, στα πλαίσια λήψης άμεσων μέτρων, για τον έλεγχο του πληθυσμού των αγριόχοιρων και των υβριδίων αυτών, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προκαλεί η αύξηση του, με κυριότερα τις σοβαρές ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες, την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και στα πλαίσια της Παθητικής Επιτήρησης  για την Αφρικανική Πανώλη .

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από ειδικό συνεργείο κυνηγών (μελών των Κυνηγητικών Συλλόγων) με την εποπτεία δασικών υπαλλήλων και ιδιωτικών θηροφυλάκων, στις πεδινές, ημιορεινές - γεωργικές περιοχές, όπου παρατηρούνται πιο συχνά τα προαναφερόμενα προβλήματα από την αύξηση του πληθυσμού των ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων και για την πρώτη περίοδο λειτουργίας τους έχει προγραμματισθεί στην κατωτέρω αναφερόμενη ημερομηνία , ώρες και περιοχές: 

  • Πέμπτη 19Αυγούστου 2021 στις περιοχές Δ.Κ. Αταλάντης και Τ.Κ Καλαποδίου, Δήμου Λοκρών , στις θέσεις «Αγ. Βλάσιος », «Αγ. Παρασκευή» και «Κουτσικάς»

από τις 06.00 μέχρι και τις 10.00 π.μ.

Η Υπηρεσία μας ενημερώνει όλους όσοι δραστηριοποιούνται στις ανωτέρω αναφερόμενες περιοχές ,ότι θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα και να μην κυκλοφορούν, κατά το δυνατόν, την ημέρα και ώρες που έχει προγραμματιστεί η δίωξη στις συγκεκριμένες περιοχές.

Παρακαλούνται όλες οι υπηρεσίες από τις οποίες έχει ζητηθεί η συνδρομή τους (Ελληνική Αστυνομία , Ο.Τ.Α , Κυνηγητικοί  Σύλλογοι) να συμβάλουν για την λήψη μέτρων επιτήρησης των περιοχών και των ωρών που επιχειρούν τα συνεργεία, ώστε κατά το δυνατόν να ελαχιστοποιηθεί, για την ασφάλεια των πολιτών η κινητικότητα τους .

Ο ΔΑΣΑΡΧΗΣ

 

ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δασολόγος με Α΄ βαθμό