Αταλάντη, 26 Σεπτεμβρίου 2022

 

Η «Γιορτή Κρασιού & Τοπικών Προϊόντων του Δήμου Λοκρών» που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. γνώρισε τεράστια επιτυχία χτες βράδυ στην Αταλάντη.

Τα οινοποιία Kainas Winery, Karadimos Family, Karadimos Winery, Κελάρι Μπούτσικα, Κτήμα Παπουτσή και Κτήμα Χατζημιχάλη πρόσφεραν άφθονο κρασί στους κατοίκους και επισκέπτες που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αταλάντης και στην κεντρική οδό της πόλης για να γευτούν τα υπέροχα κρασιά της Αταλάντης.

Οι Vagias Foods, Τυροκομείο Βουρδονικόλας, Φούρνος Μπαφούτσου, Φούρνος Τετριμέλη, Φούρνος Μωραϊτη, μαζί με τους Συλλόγους Γυναικών Αρκίτσας, Αταλάντης, Λιβανατών καθώς και τους Πολιτιστικοί Σύλλογους Καλαποδίου, Εξάρχου, Κυρτώνης, Μαλεσίνας, Λιβανατών, Αρκίτσας, Προσκυνά και την ΚΟΙΝΣΕΠ Μαρτίνου πρόσφεραν στο κοινό παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη.

Η Έντεχνη Ορχήστρα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής έπαιξε με κέφι γνωστά λαϊκά και νησιώτικα τραγούδια, συνοδεύοντας και το εξαιρετικό για μια ακόμη φορά χορευτικό τμήμα του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λοκρών, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου κ. Ρίτσας Γεωργιάδου.   

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης και ειδικά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον ΟΠΑΣΤΕ, τους οινοποιούς, τους παραγωγούς, του Συλλόγους, τους εργαζομένους του Δήμου Λοκρών, το Δήμο Μακρακώμης και προσωπικά το Δήμαρχο κ. Γεώργιο Χαντζή για τη παραχώρηση ξύλινων κατασκευών για τους συμμετέχοντες, την ορχήστρα και το χορευτικό. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους επίσημους καλεσμένους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό κ. Ιωάννης Οικονόμου, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο βουλευτής Φθιώτιδας του Σύριζα κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Νικόλαος Μπέτσιος και κ. Μάνος Γέμελος και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών κ. Φώτιος Τσιριγκούλης.

Από το Δήμο Λοκρών παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών κ. Μάιτα Γιαννοπούλου,  οι Αντιδήμαρχοι κ. Έλενα Κυριάκου, κ. Ανδρέας Λουκάς και κ. Χρήστος Καλλής, ο Πρόεδρος ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Σούλιας, ο Πρόεδρος ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Γιάννης Ανεστόπουλος ο Πρόεδρος ΝΠΔΔ Δημοτικού Ωδείου κ. Νικόλαος Ανεστάκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νίτσα Δάρα, κ. Παναγιώτης Καπουκίνης, κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος, κ. Κωνσταντίνος Ντέλιος, ο πρώην Δήμαρχος Λοκρών και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Λιόλιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιβανατών κ. Αναστάσιος Μαζιώτης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τραγάνας κ. Δημήτρης Δανέλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Εξάρχου κ. Αθανάσιος Σανίδας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαποδίου κ. Χρήστος Βαποράκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κυρτώνης κ. Δημήτριος Κυριαζής, τοπικοί σύμβουλοι Κοινοτήτων, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αταλάντης κ. Αθανάσιος Παπαγόρας και πλήθος κατοίκων και επισκεπτών.