Αταλάντη, 14 Νοεμβρίου 2022

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 38ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αταλάντης

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στις 18:00 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αταλάντης το 38ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αταλάντης μετά από διακοπή τριών ετών λόγω της πανδημίας. Μια «ωδή στη μουσική» που προσέλκυσε πολίτες διαφορετικών ηλικιών, θυμίζοντας για μια ακόμη φορά πως η μουσική προάγει τον πολιτισμό. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με χαιρετισμό και καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ.

Πρώτη χορωδία κατά σειρά εμφάνισης ήταν η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Χορωδία Αταλάντης», ερμηνεύοντας Έλληνες και ξένους συνθέτες υπό την καθοδήγηση της κ. Αντιγόνης Κερετζή. Στον πρόεδρο της χορωδίας κ. Ηλία Σχοινή και την μαέστρο απένειμε τιμητική πλακέτα ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος.

Ακολούθησε η εμφάνιση της Δημοτικής Χορωδίας Γυναικών Μαλεσίνας υπό την καθοδήγηση της μαέστρου κ. Μάνιας Ευαγγελίου, η οποία ερμήνευσε Έλληνες συνθέτες και παραδοσιακά τραγούδια. Στην εκπρόσωπο της χορωδίας κ. Κατερίνα Καραμίντζιου και την μαέστρο απένειμε τιμητική πλακέτα ο πρώην Δήμαρχος Λοκρών και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Λιόλιος.

Στη συνέχεια το κοινό παρακολούθησε την Χορωδία Αρκίτσας υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Γιώργου Κοσμίδη, η οποία ερμήνευσε Έλληνες και ξένους συνθέτες. Στην πρόεδρο κ. Δήμητρα Κρήτου και τον μαέστρο απένειμε τιμητική πλακέτα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αταλάντης κ. Ανέστης Κατσούλης.

Ακολούθησε η ερμηνεία ελλήνων και ξένων συνθετών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αταλάντης «Η Πρόοδος» με την καθοδήγηση της μαέστρου κ. Κατερίνας Μπότση. Στον πρόεδρο της χορωδίας κ. Βασίλειο Καρατράντο και την μαέστρο απένειμε τιμητική πλακέτα η Δημοτική Σύμβουλος κ. Βασιλική Σίμου Παλαιολόγου.

Το φινάλε για το 38ο χορωδιακό Φεστιβάλ Αταλάντης έκανε η «Μικτή Χορωδία Ομίλου Ο.Τ.Ε Αθηνών» υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Δημήτρη Μπουζάνη, τα μέλη της οποίας ερμήνευσαν εκκλησιαστική μουσική ξένων συνθετών. Στην υπεύθυνη της χορωδίας κ. Νικολέττα Λιακοσταύρου και τον μαέστρο απένειμε τιμητική πλακέτα ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές.