Αταλάντη, 20.03.2020

Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821

Η Ελληνική επανάσταση του 1821 αποτέλεσε κομβικό σημείο σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο για την απαλλαγή από τον απολυταρχισμό που είχε επιβάλλει στην Ευρώπη η Ιερά Συμμαχία. Ο ελληνισμός στρατεύτηκε, με μεγάλο ανθρώπινο κόστος, στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και τη σύσταση ελεύθερου ελληνικού κράτους. Παρά τις εσωτερικές έριδες η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν υπολόγισε το τίμημα για την ελευθερία. Με ίδιες δυνάμεις, αλλά και με βοήθεια από ξένες δυνάμεις σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα της επανάστασης, οι Έλληνες, λίγοι και με περιορισμένα μέσα, κατάφεραν να κερδίσουν την ισχυρή Οθωμανική Αυτοκρατορία αποδεικνύοντας τη δύναμη της θέλησης και το πάθος για την ανεξαρτησία.

199 χρόνια μετά ο ελληνισμός μέσα από πολλά προβλήματα παραμένει αδούλωτος και προχωρά στο μέλλον με πίστη στην ικανότητα των Ελλήνων για πρόοδο και εξέλιξη της πατρίδας μας.

Η διαρκής προκλητικότητα της Τουρκίας, τα συνεχή μεταναστευτικά ρεύματα, η μεγάλη οικονομική ύφεση και οι επιπτώσεις τους στον κοινωνικό ιστό διαμορφώνουν ένα δύσκολο περιβάλλον μέσα στο οποίο η χώρα πρέπει να σταθεί όρθια και να συνεχίσει την πορεία της.

Ειδικά φέτος η πρωτόγνωρη κατάσταση με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας, αλλά κυρίως του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, στην καθαριότητα, στην ύδρευση, στις κοινωνικές δομές και σε όσες υπηρεσίες παραμένουν σε λειτουργία, παρά τις δυσκολίες, για να εξασφαλιστούν οι ελάχιστες δυνατές υπηρεσίες κ.ο.κ.. Σε όλους αυτούς τους εργαζομένους λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά ταυτόχρονα ως πολίτες κάνουμε όσα πρέπει για να τους διευκολύνουμε στο δύσκολο και απαιτητικό τους έργο. Δίνουμε μια κρίσιμη μάχη που απαιτεί υπευθυνότητα, αυστηρή τήρηση των οδηγιών ατομικής προστασίας και προφύλαξης όλων αυτών που συναναστρεφόμαστε. Ζητώ από όλους τους κατοίκους του Δήμου μας να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες των αρχών και να μην εκθέτουν σε κίνδυνο την ατομική και δημόσια υγεία.

Στο πλαίσιο των μέτρων του περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού δεν θα διεξαχθούν οι καθιερωμένες δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και παρελάσεις στο Δήμο Λοκρών για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία στον ελληνισμό με την ελπίδα πως τα 200 χρόνια εορτασμού της ελληνικής επανάστασης, το 2021, θα γίνουν με την πρέπουσα λαμπρότητα!

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές

Δήμαρχος Λοκρών

Επισυνάπτεται σε μορφή .pdf η Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικώνγια Ματαίωση των Παρελάσεων σε όλη τη χώρα.

Αρχείο