Αταλάντη, 4 Μαίου 2021

Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών για την εργατική πρωτομαγιά

Ημέρα μνήμης για τους αγώνες του εργατικού κινήματος είναι η σημερινή, καθώς συμπληρώνονται 135 χρόνια από την αιματοβαμμένη εξέγερση των συνδικάτων του Σικάγου για την διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων. Ανά τον κόσμο η ημέρα αυτή συμβολίζει τον αγώνα για την απόκτηση του δικαιώματος στην εργασία, στην τήρηση των προβλεπόμενων εργασιακών συνθηκών και στη διασφάλιση των συνθηκών ασφαλείας.

Η φετινή επέτειος της Εργατικής Πρωτομαγιάς μας βρίσκει αντιμέτωπους με τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Τον τελευταίο χρόνο έχουν επέλθει δραματικές αλλαγές στον εργασιακό χώρο, αλλά και αβεβαιότητα σε μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων για το μέλλον τους. Χρέος όλων μας είναι να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να αμβλυνθούν και να εξαλειφθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι καταστροφικές συνέπειες της κρίσης.

Τώρα είναι η στιγμή που όσο ποτέ άλλοτε οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε το διαχρονικό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που μας υπενθυμίζει την αξία και τη σημασία του δικαιώματος στην εργασία. Ως Δημοτική αρχή Λοκρών στηρίζουμε και ενισχύουμε τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ και δίνουμε με τον τρόπο αυτό απασχόληση σε δεκάδες ανέργους πτυχιούχους και μη, οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν βοηθήσει ουσιαστικά το Δήμο στην καθημερινότητα, αλλά και σε εξειδικευμένα θέματα.

Ως Δημοτική Αρχή βρισκόμαστε στο πλευρό των μόνιμων εργαζομένων του Δήμου Λοκρών σε όρους ουσίας. Για το σκοπό αυτό φροντίζουμε μέρα με τη μέρα την διασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών και μέσων για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος των δημοτών. Τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις υποχρεώσεις τους. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Λοκρών οι οποίοι έχουν σταθεί επάξια όλον αυτόν τον καιρό στο ύψος των περιστάσεων και εκτελούν τα καθήκοντά τους με ζήλο παρά τις δύσκολες συνθήκες της παρούσας υγειονομικής κρίσης.

Τιμούμε την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς με τη σκέψη μας στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ που έφυγαν από τη ζωή ύστερα από τα τραγικά δυστυχήματα που έλαβαν χώρα στο εργοστάσιο της Λάρυμνας τη χρονιά που πέρασε.

Τιμούμε την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς με μήνυμα αλληλεγγύης προς όλους τους εργαζόμενους, ώστε να διατηρηθούν τα εργατικά δικαιώματα και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας.

Καλή Εργατική Πρωτομαγιά, με υγεία σε όλους!

 

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές

Δήμαρχος Λοκρών