Αταλάντη, 1 Μαΐου 2023

Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών για την εργατική πρωτομαγιά

Η εργατική πρωτομαγιά είναι σημείο αναφορά για το εργατικό κίνημα παγκόσμια.

Είναι ημέρα μνήμης για τους αγώνες διεκδίκησης των εργατικών δικαιωμάτων, του ωραρίου, των μισθών και των παροχών.

Η 1η Μαΐου συμβολίζει τον αγώνα για την τήρηση των προβλεπόμενων εργασιακών συνθηκών και τη διασφάλιση των συνθηκών ασφαλείας.

Τα αιτήματα για ίσες ευκαιρίες και το δικαίωμα στην εργασία παραμένουν επίκαιρα σε μια περίοδο που η ανεργία παραμένει υψηλή στη χώρα μας και ειδικά ανάμεσα στους νέους.

Σαν σήμερα συνειδητοποιούμε το διαχρονικό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η οποία μας υπενθυμίζει την αξία και τη σημασία του δικαιώματος στην εργασία.

Ως Δημοτική αρχή Λοκρών ενισχύουμε τα προγράμματα απασχόλησης και δίνουμε με τον τρόπο αυτό εργασία σε δεκάδες ανέργους, οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν βοηθήσει ουσιαστικά το Δήμο στην καθημερινότητα αλλά και σε εξειδικευμένα θέματα.

Βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Λοκρών και για το σκοπό αυτό φροντίζουμε μέρα με τη μέρα την διασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών και μέσων για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος των δημοτών. Τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις υποχρεώσεις τους. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Λοκρών, οι οποίοι έχουν σταθεί επάξια όλον αυτόν τον καιρό στο ύψος των περιστάσεων και εκτελούν τα καθήκοντά τους με ζήλο.

Τιμούμε την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς με τη σκέψη μας στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ που δίνουν αγώνα για την επαναλειτουργία της μεγαλύτερης βιομηχανίας στο Δήμο μας.

Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης προς όλους τους εργαζόμενους, ώστε να διατηρηθούν τα εργατικά δικαιώματα και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας.

Καλή Εργατική Πρωτομαγιά, με υγεία σε όλους!

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές

Δήμαρχος Λοκρών