Αταλάντη 26 Ιουλίου 2021

Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών για τον Covid -19

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Από την εμφάνιση της πανδημίας και μετά όλοι μας έχουμε κάνει πολλές θυσίες. Έχουμε τηρήσει τα υγειονομικά μέτρα με πολλαπλό κόστος. Είναι γεγονός πως οι αντοχές όλων μας έχουν καμφθεί.

Είναι ώρα ευθύνης για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός. Οι αμφιβολίες και οι φοβίες που έχουν αναπτυχθεί δεν βοηθούν στον περιορισμό της πανδημίας.

Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ Φθιώτιδας από αύριο ξεκινάμε και πάλι rapid tests για να αποκτήσουμε καλύτερη εικόνα. Καλούμε τους κατοίκους των Λιβανατών και του Μαρτίνου να συμμετέχουν μαζικά στις δειγματοληψίες. Θα ακολουθήσουν δειγματοληψίες και στον υπόλοιπο Δήμο. Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται να γίνονται self tests από όλους τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τα επίσημα στοιχεία από την Πολιτική Προστασία δείχνουν αύξηση των ενεργών κρουσμάτων. Το θετικό είναι πως πρόκειται για νεώτερες ηλικίες που δεν έχουν έως τώρα παρουσιάσει σοβαρές επιπλοκές, ώστε να χρειάζονται νοσηλεία. Το αρνητικό είναι πως πρόκειται κυρίως για μη εμβολιασμένα άτομα που συχνά είναι ασυμπτωματικά και έχουν υψηλή κινητικότητα. Συνεπώς μεταδίδουν εν αγνοία τους τον Covid-19, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία που δεν έχουν εμβολιαστεί λόγω της ενδοοικογενειακής μετάδοσης.

                                                                                                                                         

Παρακαλούμε για την αυστηρή τήρηση των υφιστάμενων υγειονομικών μέτρων, τη συμμετοχή στις δράσεις των rapid tests και τη δήλωση ραντεβού εμβολιασμού. Αν όλα τα ανωτέρω δεν γίνουν συνδυαστικά με τη συμμετοχή των κατοίκων τότε σύντομα θα κληθούμε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις.

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές

 

Δήμαρχος Λοκρών