Αταλάντη, 23 Δεκεμβρίου 2020

 

Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ για το 2021

Σε λίγες ημέρες φεύγει ένας χρόνος που θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Το 2020 αν και ξεκίνησε με αισιοδοξία και ελπίδα για οικονομική ανάπτυξη μετεξελίχτηκε σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά από κάθε άποψη. Η εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού ανέτρεψε κάθε σχεδιασμό και κάθε κανονικότητα. Ζήσαμε και ζούμε ως ανθρωπότητα πρωτόγνωρες καταστάσεις που διαφοροποίησαν σε μεγάλο την κανονικότητα που είχαμε συνηθίσει να βιώνουμε. Οι απλές καθημερινές συνήθειες μας ανατράπηκαν. Οι απαγορεύσεις μπήκαν στη ζωή μας.

Ως δημοτική αρχή μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες συνεχίσαμε την προσπάθεια μας για να εξασφαλίσουμε τις βασικές υπηρεσίες στους κατοίκους και στους επισκέπτες του Δήμου Λοκρών. Εντείναμε την προσπάθεια μας για να υλοποιήσουμε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και εξασφαλίσαμε τις εντάξεις πολλών νέων έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Πετύχαμε την αναβάθμιση της οικονομικής αξιοπιστίας του Δήμου και περιορίσαμε σημαντικά τις υποχρεώσεις του σε προμηθευτές με συνετή οικονομική διαχείριση. Θέτουμε τις βάσεις για να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο με κοινωνικό πρόσωπο και αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.

Διαχειριστήκαμε επιτυχώς κρίσεις και κινδύνους σε βάρος ανθρώπων, ιδιοκτησιών και υποδομών και εγκαταστάσεων. Αποδείξαμε την επάρκεια μας και προετοιμαζόμαστε για κάθε απειλή: φυσική, υγειονομική ή άλλη. Στην προσπάθεια μας λειτουργήσαμε ομαδικά και αξιοποιήσαμε τους ανθρώπινους πόρους και τα μέσα του Δήμου μας, αλλά και κάθε δυνατή στήριξη από ιδιώτες και εθελοντές. Με εργατικότητα, ανιδιοτέλεια, αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και προγραμματισμό όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τα επόμενα χρόνια για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα κόντρα σε δυσκολίες και προβλήματα.

Οι γιορτές αυτές είναι διαφορετικές, είναι λιγότερο κοινωνικές και περισσότερο μοναχικές παρά ποτέ. Είναι μια ευκαιρία να εκτιμήσουμε κάποιες δυνατότητες που θεωρούσαμε δεδομένες και να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητες μας.

Το 2021 ξεκινά πιο δύσκολα από κάθε άλλη χρονιά. Είναι μια χρονιά που ελπίζουμε στη σταδιακή επαναφορά του προηγούμενου τρόπου ζωής μας. Είμαστε αγωνιστές και το αποδείξαμε στη χρονιά που φεύγει. Εύχομαι από καρδιάς στους συνεργάτες μου, αιρετούς και εργαζομένους, στους Δημότες Λοκρών και σε κάθε πρόσωπο ή φορέα που συνεργάζεται μαζί μας, καλές γιορτές, Καλά Χριστούγεννα και γρήγορη οικονομική ανάκαμψη και επαναφορά της κανονικότητας στο 2021!

Θανάσης Ζεκεντές

 

Δήμαρχος Λοκρών