Αταλάντη, 8 Μαΐου 2022

Ημέρα της μητέρας

 

Η σημερινή μέρα είναι γεμάτη λουλούδια, παιδικές ζωγραφιές, και διηγήσεις χαρούμενων αναμνήσεων. Η εορτή της μητέρας θεωρείται μια ιδανική ευκαιρία να τιμήσουμε το πρόσωπο που μας έδωσε την πρώτη πνοή της ζωής μας. Άλλωστε, το πρόσωπο της μητέρας σε κάθε οικογένεια αποτελεί την πηγή της αγάπης και δύναμης, της αφοσίωσης και υπομονής, της αξιοπρέπειας και ευγένειας. Είναι εκείνη που θα μας χαρίσει μια ζεστή αγκαλιά στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μας και το πιο θερμό «μπράβο» στην κάθε επιτυχία μας. Η παρουσία ή ακόμα, δυστυχώς, και η απουσία της μητέρας καθορίζει την ύπαρξή μας και ο εορτασμός της ανιδιοτελούς αγάπης που νιώθει για το παιδί και την οικογένειά της εκδηλώνει τον σεβασμό και την ευχαριστία όλων μας προς το πρόσωπό της.

Την ημέρα αυτή, όμως, δεν γιορτάζει μόνο κάθε γυναίκα που γέννησε, ή μεγάλωσε ή υιοθέτησε, όσες δηλαδή φέρουν και τιμούν πλέον τον «τίτλο» της μάνας. Εορτάζουν όλες εκείνες που σαν φίλες άλλων μανάδων, κοντινές ή μακρινές θείες, ακόμα και μέσω του θεσμού της αναδοχής ή εθελοντικής προσφοράς σε ιδρύματα προσέφεραν έστω και για λίγες έστω στιγμές τα αγαθά του αρχέγονου αισθήματος της μητρότητας όπως την αγκαλιά, το φιλί, το χάδι, το χαμόγελο, τη συμβουλή, τη βοήθεια σε όσες παιδικές ψυχές το είχαν ανάγκη εκείνη τη στιγμή. Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες!

Στο πλαίσιο της ημέρας της μητέρας ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Θανάσης Ζεκεντές επισκέφθηκε σήμερα την εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Αρκίτσας «Η Εστία» στο χώρο της έδρας του Συλλόγου, όπου παρέστησαν μητέρες όλων των ηλικιών από την Αρκίτσα. Μαθητές του νηπιαγωγείου ζωγράφισαν με θέμα τη μητέρα και μαθητές του δημοτικού σχολείου Αρκίτσας απήγγειλαν ποιήματα για τη μητέρα.