Ο Δήμος Λοκρών διοργάνωσε μια ημέρα γιορτής για τους αδέσποτους τετράποδους φίλους μας

 

Αταλάντη 09-05-2022

Στις 8 Μαΐου 2022, στην πλατεία του Δημαρχείου Λοκρών στην Αταλάντη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση- γιορτή αφιερωμένη στους δεσποζόμενους και αδέσποτους σκύλους, η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Λοκρών με την εποπτεία της αρμόδιας Αντιδήμαρχου κ. Μαρίας Τζανακάκη.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν οι δημότες σχετικά με το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε απέναντι στα αδέσποτα, αλλά και πώς μπορούμε να ερμηνεύουμε τη δική τους συμπεριφορά, όπως επίσης και πώς μπορούν να βοηθήσουν οι δημότες στην επίλυση αυτού του δύσκολου προβλήματος, είτε με την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων είτε με τη δράση τους ως εθελοντές.

Για το σκοπό αυτό συμμετείχαν η ομάδα της εφαρμογής «Spot a Stray», με την οποία ο Δήμος Λοκρών συνεργάζεται για την καταγραφή των αδέσποτων σκύλων, και οι εθελοντές της  SAPT Hellas, οι οποίοι μας έδειξαν πώς να συμπεριφερόμαστε στους αδέσποτους σκύλους, με τη βοήθεια των πρώην αδέσποτων, ημίαιμων, υιοθετημένων και εκπαιδευμένων σκύλων της εθελοντικής ομάδας.

Τέλος, η ομάδα του «NoKaka» μας παρουσίασε την ελληνική πατέντα της για να διατηρούμε καθαρό τον τόπο μας, με τα ειδικά οικολογικά φτυαράκια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, οι Αντιδήμαρχοι Λοκρών κ. Μιχάλης Παπανικολάου, κα Έλενα Κυριάκου, κ. Χρήστος Καλλής, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αταλάντης «Ζώα χωρίς Όνομα» κα. Ηρώ Κασσώτη, εθελοντές και φιλόζωοι.