Αταλάντη, 21 Μαρτίου 2022

 

 

Δράση για την "Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού" πραγματοποίησε η διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας με το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης

Στο πλαίσιο της  Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Ρατσισμού και της εξάλειψης των Φυλετικών Διακρίσεων, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού Ελένη Κυριάκου, η Αν. Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Α. Παπαναγιώτου και οι εργαζόμενες υπάλληλοι του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λοκρών, υλοποίησαν δράση ευαισθητοποίησης σχετικά με το ρατσισμό και τις διακρίσεις στο 2ο Δημοτικό σχολείο Αταλάντης σε μαθητές της ΣΤ' τάξης.

Η ανταπόκριση των μαθητών και των μαθητριών στη δράση ήταν μεγάλη και η συνεργασία μεταξύ του Δήμου, των δασκάλων και διευθύντριας αλληλέγγυα. Στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων, ο Δήμος Λοκρών προσφέρει γνώση, προάγει την αλληλεπίδραση με ομάδες δημοτών και καλλιεργεί την ενσυναίσθηση για ένα μείζον θέμα όπως ο ρατσισμός.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες σ’ αυτή τη δράση, κυρίως τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς για την ανταπόκριση και την συνεργασία τους και ελπίζουμε σε επόμενες δράσεις συνεργασίας.

 

                                                                                 Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ για την «Ημέρα κατά του Ρατσισμού»

«Η 21η Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, μας βρίσκει υπό τη σκιά ενός σκληρού πολέμου που τα ιδεώδη του σύγχρονου πολιτισμένου κόσμου τίθενται σε δοκιμασία. Σήμερα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή είναι αναγκαίο να εξυψωθούν ιδέες όπως η ειρήνη, ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη, ενώ ο ρατσισμός σε κάθε μορφή οφείλουμε να αγωνιστούμε να εξαλειφθεί από την καθημερινότητα.

Αν επιδείξουμε ισχυρή βούληση για την καταπολέμηση περιπτώσεων διαχωρισμού, διάκρισης και περιθωριοποίησης κάθε μορφής διαφορετικότητας, ανάγοντας αυτή την πρακτική σε στοιχειώδες  καθήκον, θα επιτύχουμε την οριστική εξάλειψη τέτοιων αναχρονιστικών φαινόμενων.

Η ενεργή συμμετοχή όλων θα συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας και πολιτισμικής, φυλετικής και θρησκευτικής ομόνοιας , προάγοντας την πρόοδο, τη δημοκρατία και την ειρήνη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.»