Αταλάντη 6-6-2022

 

Ο Δήμος Λοκρών, η Κοινότητα Λιβανατών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οδυσσέας Ανδρούτσος συνδιοργάνωσαν τα 17α Ανδρούτσεια την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:30 στην πλατεία Οδυσσέα Ανδρούτσου μπροστά στον ανδριάντα του οπλαρχηγού της ελληνικής επανάστασης που κατάγεται από τις Λιβανάτες.

 

Η εκδήλωση τιμής και μνήμης ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση και συνεχίστηκε με χαιρετισμούς του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Δημάρχου Λοκρών κ. Αθανασίου Ζεκεντέ και του Προέδρου Λιβανατών κ. Αναστάσιου Μαζιώτη.

 

Κεντρικός ομιλητής για τη ζωή και το έργο του ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσου ήταν ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία των ειδικών δυνάμεων και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων κ. Αθανάσιος Λάμπρου.

 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ανάγνωση επιστολής προσκλητήριο για τον ξεσηκωμό του Οδυσσέα Ανδρούτσου από μαθήτρια του Δημοτικού Λιβανατών, το δημοτικό τραγούδι με κλαρίνο "Του Ανδρούτσου η μάνα χαίρεται", ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αυτοδιοικητικοί του Δήμου Λοκρών, πρώην Δήμαρχοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας κ. Δημήτριος Φούρλας, εκπρόσωπος του Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, μαθητές και κάτοικοι της περιοχής.