Αταλάντη, 09.11.2021

Ο Δήμος Λοκρών συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

 

Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανία που δραστηριοποιείται στο Δήμο Λοκρών. Απασχολεί άμεσα πάνω από 700 εργαζόμενους και έμμεσα προσφέρει θέσεις εργασίας σε ακόμη περισσότερους στην ευρύτερη περιοχή. Η εκκαθάριση και πώληση της εταιρείας δρομολογείται στο άμεσο μέλλον.

Χθες ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές και αιρετοί της δημοτικής αρχής υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζόμενων του Εργοστασίου της Λάρυμνας κ. Ανδρέα Κορέντζελο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Κάζα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών στην Αταλάντη.

Έγινε διεξοδική συζήτηση αναφορικά με τις εξελίξεις στην εταιρεία και τοποθετήθηκαν οι παριστάμενοι σχετικά με την επόμενη ημέρα της εταιρείας που επηρεάζει άμεσα την τοπική κοινωνία και οικονομία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Φάνη Σπανό, ο οποίος στηρίζει την κοινή προσπάθεια. Δέσμευση όλων ήταν η συνεργασία και η άμεση επικοινωνία για τη θετική έκβαση του δίκαιου αγώνα των εργαζόμενων.

Ο Δήμαρχος Λοκρών δήλωσε: «Είμαστε αλληλέγγυοι ως Δήμος Λοκρών στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και στηρίζουμε την προσπάθεια τους για διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος τους. Θεωρούμε πως θα πρέπει να εξασφαλιστεί η επόμενη ημέρα σε όλους τους υπάρχοντες εργαζομένους είτε συνεχίσουν να εργάζονται με τη νέα ιδιοκτησία είτε συνταξιοδοτηθούν με ασφάλεια. Στόχος μας είναι ο νέος ιδιοκτήτης να κάνει επενδύσεις και να αναπτύξει το εργοστάσιο, ώστε να εξαλειφθούν τα εργατικά δυστυχήματα και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του εργοστασίου. Η τοπική κοινωνία και οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και στο πλαίσιο αυτό έχουμε ως Δήμος άμεσο ενδιαφέρον για τις μέλλουσες εξελίξεις.»

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη βιώσιμη λειτουργία της εταιρείας και έχουν εξαγγείλει συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, στις 11 π.μ. μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 π.μ. στην Ομόνοια. Αντιπροσωπεία του Δήμου Λοκρών θα παρασταθεί στο συλλαλητήριο των εργαζομένων.