Αταλάντη 11-10-2022

Ο Δήμος Λοκρών συμμετείχε στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ με θέμα:

«Η Αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για Ενιαία Υγεία & έναν καλύτερο πλανήτη», που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 6/10 στις 16:30 έως το Σάββατο 8/10/2022 στο Riviera Coast στη Βούλα Αττικής.

 

Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ, στο οποίο είναι μέλος ο Δήμος Λοκρών, και η Περιφέρεια Αττικής.

 

Είναι η πρώτη φορά που ένας OTA Β’ βαθμού, η Περιφέρεια Αττικής, αναλαμβάνει τη συνδιοργάνωση, δίνοντας την ευκαιρία να δημιουργηθούν δυνατές παρακαταθήκες για το μέλλον.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές των Δήμων που προβάλλουν το γεγονός ότι η Αυτοδιοίκηση συμβάλλει ενεργά στην επίλυση των προβλημάτων, τόσο για την παρούσα κρίσιμη υγειονομική περίοδο όσο και για την συνολική περιβαλλοντική κρίση που διάγουμε.

 

Από το Δήμο Λοκρών συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λοκρών με ομιλία στην ενότητα για τις βέλτιστες πρακτικές Δήμων αναφορικά με δράσεις εκπαίδευσης και εμβολιασμού στους καταυλισμούς Ρομά και στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου αναφορικά με τις υγειονομικές δράσεις πρόληψης,  δράσεις που υλοποιήθηκαν το 2022.