Αταλάντη 19-11-2022

 

Ο  Δήμος Λοκρών θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Παγκόσμια Έκθεση “City-Tech Tokyo 2023” που θα λάβει χώρα στο Τόκιο της Ιαπωνίας στις 27-28 Φεβρουαρίου 2023

 

Ο Δήμος Λοκρών έχει την τιμή να είναι ο μοναδικός Δήμος από την Ελλάδα που επιλέχθηκε από τους Ιάπωνες διοργανωτές να συμμετέχει στη διοργάνωση του «City-Tech Tokyo 2023», στην οποία θα φιλοξενηθούν 100 Δήμοι παγκοσμίως. Βασικά στοιχεία επιλογής του Δήμου Λοκρών είναι ότι υπέβαλλε πρώτος και εντός προθεσμίας υποβολής την αίτηση συμμετοχής, έχει αναπτύξει τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας που σέβονται το περιβάλλον, εξελίσσει διαρκώς τον τομέα της ανακύκλωσης και έχει βραβευτεί στα Circular Economy Awards του 2022, ως πρώτος στην κατηγορία για την μείωση στην κατανάλωση χαρτιού.

 Στο Τόκιο λαμβάνουν χώρα κορυφαίες Παγκοσμίως Εκθέσεις, από τον τομέα της τεχνολογίας μέχρι τον τομέα της ένδυσης.  Το «City-Tech Tokyo 2023» είναι μια Παγκόσμια Έκθεση η οποία διοργανώνεται για πρώτη φορά,  όπου επιλέχθηκαν να συμμετέχουν 100 πόλεις από 30 διαφορετικές χώρες στον κόσμο, και σκοπό έχει την ανάπτυξη και εξέλιξη της βιωσιμότητας των πόλεων. Τόσο η ανταλλαγή ιδεών όσο και η τεχνολογία θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτός είναι ο στόχος της Μητροπολιτικής Κυβέρνησης του Τόκιο. Να βοηθήσει να αναπτυχθούν και να προβληθούν νέες επιχειρήσεις με οικολογική συνείδηση και τεχνολογία που σέβεται το περιβάλλον.

Με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί στο πέρας του χρόνου και η εξέλιξη της βιωσιμότητας των πόλεων. Τα πεδία δράσης των επιχειρήσεων αυτών θα πρέπει να αφορούν τις υποδομές, την κινητικότητα, την εξοικονόμηση ενέργειας με σεβασμό στο περιβάλλον, την τεχνολογία που αναπτύσσουν οι εταιρείες τροφίμων, την υγεία, την χρηματοοικονομική τεχνολογία, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία. Ως συνεκθέτες του Δήμου Λοκρών στην κατηγορία Food Tech θα συμμετέχουν οι Vagias S.A. και Kainas Winery.

Η Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο χρηματοδοτεί την συμμετοχή της κάθε πόλης που επιλέχθηκε από τους διοργανωτές και παραχωρεί δωρεάν τρία περίπτερα ένα για την πόλη και τους δύο συνεκθέτες της.

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2002 στις 19:00 έγινε συνάντηση στο Δημαρχείο Λοκρών στην Αταλάντη μεταξύ του Δημάρχου Λοκρών κ. Αθανάσιου Ζεκεντέ και των συνεργατών του με τον Έλληνα Επιτετραμμένο στο Τόκιο για Οικονομικά και Εμπορικά Θέματα κ. Αθανάσιο Καραπέτσα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Λοκρών στο «City-Tech Tokyo 2023». Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων της περιοχής μας με την Ιαπωνία, καθώς είναι πρόκληση για το Δήμο Λοκρών μέσα από τη συμμετοχή του στην έκθεση να επιτευχθεί η εξωστρέφεια του παραγωγικού δυναμικού του τόπου μας.