Αταλάντη 8-8-2022

 

Στον ανανεωμένο χώρο του ΚΑΠΗ Αταλάντης έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας «Μάτια που νιώθουν, χέρια που μιλούν» του George Dryjohn (Γιώργος Ξηρογιάννης), την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 στις 20:30.

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι μια φωτογραφική μελέτη συναισθημάτων στην οποία ο George Dryjohn αιχμαλωτίζει με τον φακό του την αιωνιότητα της στιγμής και μας ξεναγεί σε συναισθήματα που αναβλύζουν από σιωπηλά μάτια, από χέρια που μιλούν χωρίς να φθέγγονται. Με τις φωτογραφίες του ανοίγει χαραμάδες στη μοναχικότητα της καθημερινής ψυχής μας, να μπει σαν ηλιαχτίδα η κατανόηση του Άλλου. Ο George Dryjohn μέσα σε κλίμα συγκίνησης για το έργο του παρουσίασε την οπτική με την οποία αντιλαμβάνεται και καταγράφει τα συναισθήματα των συνανθρώπων μας, ανέλυσε το φιλανθρωπικό στοιχείο του χαρακτήρα του που τον οδήγησε να ασχοληθεί με την φωτογραφία και «αγκάλιασε» όλες τις ηλικίες που τον τίμησαν στα χτεσινά εγκαίνια.

Στην έκθεση φωτογραφίας έκαναν σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Έλενα Κυριάκου και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Γιάννης Ανεστόπουλος. Τα εγκαίνια τίμησαν επίσης με την παρουσία οι Αντιδήμαρχοι κ. Μιχάλης Παπανικολάου και κ. Μαρία Τζανακάκη, καθώς και κάτοικοι και επισκέπτες από όλο το Δήμο Λοκρών.

Η διάρκεια της Έκθεσης είναι 7-14 Αυγούστου 2022 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Αταλάντης και οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι 09:00-13:00 και 19:00-21:00.