Αταλάντη  09-10-2020

 

Ολοκλήρωση Προγράμματος  Δακοκτονίας στην Π.Ε Φθιώτιδας έτους 2020.

Σύμφωνα με το από 08/10/2020 Δελτίο Τύπου της Δ/νσης Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Φθιώτιδας  ενημερώνουμε τους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου Λοκρών ότι το πρόγραμμα των δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου κατά τη φετινή ελαιοκομική περίοδο 2020 ολοκληρώθηκε λαμβάνοντας υπόψη το υπ. αριθ. 66244/5-3-1991 έγγραφο του Υπουργείου Γεωργίας που αναφέρει ότι ο τελευταίος ψεκασμός πρέπει να απέχει υποχρεωτικά τουλάχιστον 20 μέρες και κατά προτίμηση 30 μέρες από την έναρξη συλλογής του ελαιόκαρπου για λόγου αποφυγής υπολειμμάτων εντομοκτόνου στο λάδι και τις βρώσιμες ελιές.

Λόγω που στο δίκτυο παγίδων καταγράφονται υψηλοί πληθυσμοί δάκου και επικρατούν ευνοϊκές καιρικές συνθήκες (χαμηλή θερμοκρασία & υψηλή υγρασία) που ευνοούν την δραστηριότητά του συστήνεται οι ελαιοπαραγωγοί που έχουν πράσινο ελαιόκαρπο (μη ζαρωμένο) να προβούν άμεσα σε ψεκασμό κάλυψης με εγκεκριμένα γεωργικά φάρμακα προκειμένου να περιορίσουν την δακοπροσβολή.  

Προσοχή στην τήρηση αυστηρά του χρόνου τελευταίας επέμβασης από τη συγκομιδή για κάθε φυτοπροστατευτικό που χρησιμοποιούμε, για την αποφυγή ανίχνευσης υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο λάδι και τις ελιές.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής τηλ.:2231353171.