ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΛΑΝΗΤΗ ΥΓΙΗ…ΕΠΙΛΕΞΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΠΙΚΑ, ΜΕΙΩΣΕ ΤΑ ΤΡΟΦΟΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ!

Πριν από δύο χρόνια γεννήθηκε ένα πρωτοπόρο δίκτυο δημόσιων νηπιαγωγείων από την Εύβοια και τη Φθιώτιδα με στόχο τη δημιουργία και εκπαίδευση των αυριανών ενεργών πολιτών, μέσα από την προσέγγιση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το δίκτυο ΕΝΕΡΓΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΙΑ ΟΙΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ  δημιουργεί και καινοτομεί, έχοντας στο πλάι του φορείς και οργανώσεις και κερδίζοντας συνεχώς διακρίσεις για τις δράσεις του.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τη WWF τα σχολεία προσέγγισαν  τη βιώσιμη διατροφή, μέσα από το πρίσμα της υπεύθυνης κατανάλωσης και της επιλογής τοπικών και εποχικών ειδών, με στόχο να μειώσουν   το οικολογικό τους αποτύπωμα.

Σε αυτή τους την προσπάθεια  προσκαλούν τον καθένα μας να επιλέγει προϊόντα τοπικά, ανακαλύπτοντας τα στο χάρτη με τις επιχειρήσεις που ανήκουν στην ευρύτερη περιοχή των συμμετεχόντων σχολείων, ο οποίος δημιουργήθηκε  μέσα από την έρευνα που έκαναν οι μικροί μαθητές με τις οικογένειές τους.  

Ακολουθήστε την πρόσκληση των παιδιών και αλλάξτε τις καταναλωτικές σας συνήθειες για να βρει ο πλανήτης μας ξανά το βηματισμό του!

Παραθέτουμε το link της εφαρμογής

https://view.genial.ly/60afcba140b4c20da5cafe55/interactive-image-topikes-epixeirhseis