Αταλάντη 25-4-2023

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο τρομερός λήσταρχος Στάθης Λαπατσώρας» του Νικόλαου Κ.  Τασιόπουλου στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα και Αντιστράτηγου ε.α. της ΕΛ.ΑΣ, κ. Νικόλαου Κ. Τασιόπουλου, μια ιστορική και λεπτομερής καταγραφή της δράσης των ληστών στην Λοκρίδα την περίοδο 1850-1936, και ειδικά της ζωής του λήσταρχου Στάθη Λαπατσώρα από το Ζέλι που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης. Ο καθηγητής φιλολογίας κ. Κλεομένης Κατσούλας, ανέλυσε τις συνθήκες και την νοοτροπία της κοινωνίας την εποχή δράσης των ληστών, καθώς και τον χαρακτήρα του λήσταρχου Λαπατσώρα. Ο ποιητής κ. Κώστας Μάρκου ανέλυσε το βιογραφικό του συγγραφέα και τις πηγές έμπνευσης του για την ολοκλήρωση του βιβλίου.

Το βιβλίο αποτελεί μια σημαντική καταγραφή στοιχείων της περιοχής της περιόδου αναφοράς και βασίζεται σε συστηματική και οργανωμένη έρευνα μέσω συνεντεύξεων του συγγραφέα με κατοίκους από τις περιοχές που έδρασε ο λήσταρχος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο οποίος έκανε και τον χαιρετισμό έναρξης της εκδήλωσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Σαλμάς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος και κ. Παγώνα Δάρα, ο πρώην Δήμαρχος Λοκρών και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Λιόλιος, ο τέως Δήμαρχος Αταλάντης κ. Γεώργιος Σκαμπερδόπουλος, εκπαιδευτικοί, συγγραφείς και πολίτες του Δήμου Λοκρών.