Αταλάντη, 22 Δεκεμβρίου 2021

 

 

Ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στο Δήμο Λοκρών

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών στο πλαίσιο των ποιμαντικών του επισκέψεων ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων επισκέφθηκε σήμερα την Αταλάντη. Στο Δημαρχείο τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές και ακολούθησε συνάντηση παρουσία της Προέδρου του Δ.Σ. Λοκρών κας Μαρίας Γιαννοπούλου, των Αντιδημάρχων κ. Μιχάλη Παπανικολάου, κ. Χρήστου Καλλή, κας Μαρίας Τζανακάκη, κ. Ανδρέα Λουκά και κας Ελένης Κυριάκου και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Μπακανδρίτσου. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αταλάντης Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος Ζελιαναίος και ο εφημέριος των Αγίων Θεοδώρων π. Δημήτριος Βούλγαρης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ανταλλαγή ευχών και δώρων για τις γιορτές. Επισφραγίστηκε το άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ της Μητρόπολης Φθιώτιδας και του Δήμου Λοκρών. Ειδική αναφορά έγινε στις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν το 2021 για να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την έλευση των Μικρασιατών και Θρακιωτών προσφύγων στην Ελλάδα. Ο Δήμαρχος Λοκρών επισήμανε τη σημασία του συνοικισμού των Μικρασιατών και Θρακιωτών στην Αταλάντη, όπου θα είναι και το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Λοκρών.

 

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης συνοδευόμενος από το Δήμαρχο επισκέφθηκαν τους εργαζομένους στους οποίους ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προσωπικά. Ακολούθησε ποιμαντική επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, όπου ο Σεβασμιώτατος ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια Συντονίστρια κα Μαρία Γεωργοπούλου για τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.