Αταλάντη, 30 Νοεμβρίου 2021

 

Πραγματοποίηση εκδήλωσης στο Δήμο Λοκρών με θέμα: «Βία κατά των γυναικών. Δομές υποστήριξης και βοήθειας»

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λοκρών στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης. Στόχος της ήταν η ευαισθητοποίηση στο πολύ σημαντικό ζήτημα της βίας σε βάρος των γυναικών που απασχολεί έντονα την κοινωνίας μας.

Παρουσιάστρια και συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και Αντιδήμαρχος Λοκρών κα Μαρία Τζανακάκη.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές απευθύνοντας χαιρετισμό μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Σε μια ελεύθερη, ανεπτυγμένη και δημοκρατική Πολιτεία είναι αδιανόητο κάποιος να προβαίνει σε εκδηλώσεις οιασδήποτε μορφής βίας με θύματα τις γυναίκες έχοντας σεξιστικά κίνητρα, «λόγους τιμής» ή σκοπούς εμπορίας ανθρώπων και οικονομική εκμετάλλευση. Και ασφαλώς, στερεότυπα που έχουν καλλιεργηθεί και συντηρούν την ανισότητα των φύλων θα πρέπει να αποτελούν παρελθόν. Η καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών, η οποία λαμβάνει, δυστυχώς, πανδημική μορφή, θα πρέπει να υιοθετηθεί ως πρακτική από όλους και να επιδειχθεί μηδενική αποδοχή και ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.»

Ακολούθησαν οι ομιλίες:

  • των κ.κ. Γουλιάμου Νάντιας, Τσούτσου Ζωής, Χριστοδούλου Κατερίνας και Σκανδάλη Αθηνάς που εκπροσώπησαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών
  • του κ. Σακκά Ευαγγέλου, Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών
  • της κας Παπαναγιώτου Άννας, Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λοκρών, και
  • της κας Δουσιώτη Παγώνας, διοικητικής υπαλλήλου της Δομής «Κέντρο Κοινότητας» του Δήμου Λοκρών

Στην εκδήλωση επισημάνθηκε η σημαντική συμβολή των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Λοκρών στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας – βίας κατά των γυναικών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιώτατος κ.κ. Δημήτριος Ζελιαναίος ως εκπρόσωπος της Ι.Μ. Φθιώτιδας, η πρώην υπουργός κα Κατερίνα Μπατζελή, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, η Αντιδήμαρχος Λαμιέων κα Αμαλία Ποντίκα, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Λοκρών κα Μαρία Γιαννοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Λοκρών κ. Μιχάλης Παπανικολάου και κα Ελένη Κυριάκου, ο πρώην Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πολίτες.

Στο χώρο της εκδήλωσης εκτέθηκαν έργα ζωγραφικής με θέμα «Ισότητα των Φύλων» που φιλοτέχνησαν μαθητές και παιδιά του Γυμνασίου Μαλεσίνας του Δήμου Λοκρών, της Αιαντείου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αταλάντης και του Πολιτιστικού Κέντρου Οπουντίων Αταλάντης.