Αταλάντη, 4 Δεκεμβρίου 2023

 

Πραγματοποιήθηκε το 39ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αταλάντης από το Δήμο Λοκρών

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στις 18:30 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αταλάντης το 39ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αταλάντης. Μια «ωδή στη μουσική» που προσέλκυσε πολίτες διαφορετικών ηλικιών, θυμίζοντας για μια ακόμη φορά πως η μουσική προάγει τον πολιτισμό. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με χαιρετισμό και καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ, ο οποίος τόνισε τη διαχρονική σημασία του χορωδιακού τραγουδιού στην Αταλάντη και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες χορωδούς και μαέστρους για τη συμμετοχή τους.

Πρώτη χορωδία κατά σειρά εμφάνισης ήταν ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Χορωδία Κάτω Τιθορέας» ερμηνεύοντας Έλληνες και ξένους συνθέτες υπό την καθοδήγηση της μαέστρου κ. Κατερίνας Μπότση. Στον πρόεδρο της χορωδίας κ. Κωνσταντίνο Κορομπίλη και την μαέστρο απένειμε τιμητική πλακέτα η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή.

Ακολούθησε η εμφάνιση του γυναικείου τμήματος της Ιστορικής Χορωδίας Νίκαιας  υπό την καθοδήγηση του μαέστρου και Προέδρου κ. Γεράσιμου Κασφίκη η οποία ερμήνευσε Έλληνες συνθέτες. Στον μαέστρο και την μεγάλη χορηγό και χορωδό της χορωδίας κ. Ζαφειρία Λαυρεντιάδου απένειμε τιμητική πλακέτα ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αταλάντης Πανοσιολογιώτατος Δημήτρης Ζελιαναίος.  

Στη συνέχεια το κοινό παρακολούθησε την χορωδία  του Πολιτιστικού Συλλόγου Αταλάντης «Η Πρόοδος» υπό την καθοδήγηση της μαέστρου κ. Κατερίνας Μπότση η οποία ερμήνευσε Έλληνες και ξένους συνθέτες. Στον πρόεδρο της χορωδίας κ. Βασίλειο Καρατράντο  και την μαέστρο απένειμε τιμητική πλακέτα ο Πρόεδρος ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος.  

Το φινάλε για το 39ο χορωδιακό Φεστιβάλ Αταλάντης έκανε η Μικτή Χορωδία «Ωδείου Kodály» υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Μιχάλη Πατσέα τα μέλη της οποίας ερμήνευσαν εκκλησιαστική μουσική ξένων συνθετών. Στον μαέστρο της χορωδίας απένειμε τιμητική πλακέτα ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές.