ΝΠΔΔ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

Αταλάντη, 30.03.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Ο Δήμος Λοκρών και το Ν.Π.Δ.Δ. για την Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού προχώρησε σήμερα μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας στην παράδοση τροφίμων και ρουχισμού στους Ρομά που κατοικούν σε καταυλισμούς του Δήμου μας. Τρόφιμα θα συνεχίσουν να χορηγούνται στους Ρομά στην περίοδο της πανδημίας βάσει Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας. Επίσκεψη στους καταυλισμούς πραγματοποιήθηκε από αιρετούς του Δήμου μας, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και να προκριθούν μέτρα προστασίας του πληθυσμού των Ρομά.

Για τη συγκέντρωση τροφίμων ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις και τους πολίτες που προσφέρουν ανιδιοτελώς για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.

Επιπλέον, ο Δήμος μας στο πλαίσιο μέριμνας και λήψης μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και για την πρόληψη και την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού δρομολογεί την επέκταση του δικτύου ύδρευσης, ώστε ακόμη περισσότεροι Ρομά να έχουν άμεση πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Ο Δήμαρχος ΛοκρώνΗ Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.

Αθανάσιος ΖεκεντέςΒασιλική Σίμου Παλαιολόγου