Αταλάντη, 04.06.2021

 

Σύγκληση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λοκρών

Την Παρασκευή 04 Ιουνίου 2021 στην Αταλάντη, συγκλήθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λοκρών με αφορμή τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2020-2021 και το σχεδιασμό των δράσεων και ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών την αντιπυρική περίοδο 2021. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λοκρών κος Ζεκεντές Αθανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας, κος Καρακάντζας Αθανάσιος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κος Καπουκίνης Παναγιώτης, o Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κος Ζώης Πολύζος, η Διοικήτρια Π.Υ. Λαμίας κα Μπονέ Σταυρούλα, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης κος Καραστάθης Βασίλειος, ο Δασάρχης Αταλάντης κος Πατούλης Ιωάννης, ο Διοικητής του Α.Τ. Λοκρών κος Σκαρμούτσος Σωτήριος, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Σκάλας Αταλάντης κος Ταρνανάς Παναγιώτης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λοκρών κος Ματθαίου Ιωάννης. Στη σύσκεψη αναφέρθηκε αναλυτικά η συμμετοχή του κάθε εμπλεκόμενου φορέα στην αντιμετώπιση των ενδεχόμενων εκδήλωσης πυρκαγιών στο Δήμο Λοκρών. Μετά τον θετικό απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2020-2021 έγινε ανταλλαγή απόψεων και τέθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση ενδεχόμενης εκδήλωσης πυρκαγιών στο Δήμο Λοκρών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κος Καρακάντζας Αθανάσιος αναφέρθηκε στο ρόλο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και τόνισε την σπουδαιότητα των υπηρεσιακών παραγόντων με την εμπειρία που διαθέτουν και τον τοπικών αρχών όσον αφορά την άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κος Ζεκεντές Αθανάσιος τόνισε ότι ο Δήμος Λοκρών με τις υπηρεσίες και τα μέσα που διαθέτει είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που εκδηλωθούν πυρκαγιές να συνδράμει με τα μέσα που διαθέτει την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Ήδη έχουν γίνει παρεμβάσεις πρόληψης.

Στην σύσκεψη αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αφορούν στο καθαρισμό των δασικών δρόμων, επισκευή υδροστομιών, πλήρωση των δεξαμενών, συντήρηση πυροφυλακιών, απομάκρυνση απορριμμάτων από το Θεολόγο κ.λπ. Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη ανέφεραν ότι θα δρομολογήσουν έγκαιρα την επίλυση κατά το δυνατόν των παραπάνω προβλημάτων για να είναι έτοιμοι στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.